Hrvatska
A sada Kup! Dubravaši žele iskorak, hoće li to biti polufinale ili nešto više...

A sada Kup! Dubravaši žele iskorak, hoće li to biti polufinale ili nešto više...

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Šibenka je u problemima

Nakon pobjede protiv Dinama i plasmana u Ligu za prvaka dva kola prije kraja regularnog dijela sezone HT Premijer lige košarkaši Furnira će okreću završnom F8 turniru SuperSport Kupa Krešimira Ćosića koji će se od 14. do 18.veljače održati u Zagrebu. Lavovi za suparnika u četvrtfinalu u utorak od 20 sati u KC Dražen Petrović imaju sastav Šibenke s kojom su ove sezone na omjeru 1-1. Gosti su slavili u obje utakmice, a treći međusobni susret igra se na neutralnom terenu: “Mislim da smo u nešto boljoj poziciji s obzirom da smo u četvrtak igrali s Dinamom i imamo više dana za pripremu ove utakmice za razliku od Šibenke koja je prošlog tjedna bila u Slovačkoj u sklopu Alpe Adria Cupa, a u subotu su gostovali kod DepoLink Škrljeva. Vidimo da imaju problema i s ozljedama i iz toga razloga imamo određenu prednost, ali to ne mora ništa značiti što se pokazalo i u prethodnim utakmicama. Šibenka ima respektabilnu sezonu i zasluženo se nalaze u gornjem domu naše košarke. Igraju brzo i poletno i sigurno da nas opet čeka jedna zanimljiva utakmica, a naše utakmice u posljednje vrijeme se praktički rješavaju na jednu loptu”, kaže trener Furnira Jeronimo Šarin svjestan da je Kup posebno natjecanje u kojem nema popravnog ispita.

”U posljednje dvije sezone na klupi Furnira sam jednom izborio polufinale, a jednom četvrtfinale i sigurno da imamo želju napraviti još jedan iskorak, a hoće li to biti polufinale ili nešto više ostaje nam za vidjeti. Imamo odličnu atmosferu i puno samopouzdanja što je prvi preduvjet da nastavimo s dobrim rezultatima. Pozivam i naše navijače da nas dođu podržati kako na završnici Kupa, tako i u idućim utakmicama kada se kao domaćini vraćamo u Dubravu” naglasio je Šarin.

Dubravaši će preko Šibenke tražiti svoj četvrti nastup u polufinalu završnice Kupa Krešimira Ćosića, a prvi put je klub pod imenom Benston u polufinalu bio u ožujku 1999.godine kada je u Splitu u tijesnoj završnici bolja bila Cibona. Slijedili su porazi u polufinalu od Cibone (2001) i Splita (2021).