Hrvatska
VIDEO: Šakić poziva na oprez - „Rumunjska neće doći s bijelom zastavom!“

VIDEO: Šakić poziva na oprez - „Rumunjska neće doći s bijelom zastavom!“

Autor: Paulo Sarić

U Zadar je stigao i Fran Pilepić, a konačni će popis dvanaestorice igrača biti objavljen u večernjim satima.

Na Višnjiku je točno u podne održana konferencija za medije pred sutrašnju utakmicu hrvatske reprezentacije protiv Rumunjske. Ivica Skelin svjestan je izazova koji ga očekuje i zna da nema pravo na kiks.

- Rumunje smo gledali u prve dvije utakmice koje su odigrali u Italiji i kući protiv Nizozemaca. Radi se o manje poznatoj ekipi, no neki su igrači igrali protiv nas na Europskom prvenstvu. Napravili smo skauting, a radili smo i na taktičkoj pripremi. Nismo imali puno vremena, kao ni sve ostale ekipe. Moram reći da je atmosfera super, momci rade dobro i jedva čekamo da utakmica počne – rekao je izbornik Skelin.

Na njegove se riječi nadovezao i povratnik u reprezentaciju Hrvoje Perić koji će nakon sedam i pol godina obući hrvatski dres.

- Pred nama je teška i važna utakmica. Kada imate imperativ pobjede, teže je igrati. No, mislim da ekipa ima kvalitetu i nadam da ćemo dobro otvoriti windowse – kratko je rekao iskusni Dubrovčanin.


Jedan od igrača koji je najbolje upoznat sa snagom sutrašnjeg protivnika je Željko Šakić koji nosi dres rumunjskog Cluja.

- Rumunjska neće doći s bijelom zastavom. Sigurno je da imaju šanse. Dobro ih poznajemo te sam siguran da misle da su bolji od nas. Mi moramo dati sve od sebe u ove dvije utakmice kako bismo se vratili na pravi put i nadam se da su dečki toga svjesni – rekao je visoki Riječanin.

Novost je da se reprezentaciji priključio i ubojiti šuter Fran Pilepić koji je kasnio zbog klupskih obveza, a konačni će popis od 12 imena biti objavljen nakon večernjeg treninga iza 20 sati.

Za kraj, Perić je prokomentirao atmosferu u gradu i pozvao navijače da u što većem broju dođu u petak na utakmicu protiv Rumunjske.

- Uvijek je najžešći protivnik onaj idući. Trenutno je Rumunjska najžešći protivnik, a nakon toga ćemo se okrenuti Nizozemskoj. Zadar je najkošarkaškiji grad [u Hrvatskoj]. Žao mi je što nije osvojen kup jer sam uvjeren da bi bilo nešto više gledatelja, no u svakom slučaju očekujem dobru podršku – zaključio je povratnik u reprezentativne redove.

Utakmica se igra sutra, s početkom u 18 sati, u dvorani Krešimira Ćosića.