Europa i Svijet
Hrvatska
Samo je Perićeva Venecija pronašla put do četvrtfinala

Samo je Perićeva Venecija pronašla put do četvrtfinala

Autor: Branko Tabak

Hrvati u FIBA europa kupu.

Pravi potop doživjeli su Dario Gjergje i njegov Oostende u uzvratnoj utakmici osmine finala FIBA Europa kupa kod Mornara u Baru. Belgijanci su u Crnu Goru došli s 13 poena viška i s novim trofejom u vitrinama, šestim nacionalnim kupom u nizu.

Nekoliko dana kasnije - pražnjenje.

Najugodnije iznenađenje ABA lige slavilo je na svom parketu 90-63 i plasiralo se među osam najboljih ekipa ovog natjecanja. Jagodić Kuridža je za goste ubacio skromna dva poena.

Iz daljnjeg natjecanja ispao je i Dinamo Sassari koji nije na gostovanju kod ESSM Le Portela uspio obraniti 17 poena viška ostvarenih u svojoj dvorani. Nakon 40 minuta igre bilo je 88-71 za domaćine pa se otišlo u produžetak kojeg je Le Portel dobio 12-10 i plasirao se u četvrtfinale. Donedavni igrač Zadra Joshua Bostic je imao čajnu šutersku večer. Postigao je tek dva poena iz igre i dva s linije slobodnih bacanja. Trice je gađao 0-7, a dvice 1-2. Rok Stipčević je postigao 7 poena u 4 asistencije, dok Darka Planinića nije bilo u sastavu.

Rumunjski Cluj u kojem igra Željko Šakić doživio je i drugi poraz od Donar Groningena. Domaćinima nije pomoglo 13 koševa i 13 skokova našeg reprezentativca u uzvratu kojeg su izgubili 69-76. S ukupnih -34 ispraćeni su iz natjecanja. 


Perićeva Venecija je na gostovanju sačuvala visoku prednost 83-51 iz prvog susreta protiv Egis Kormenda. U Veneciji je bilo Hrvoje Perić je uz 19 poena imao 4 skoka i 2 asistencije te je uvelike zaslužan za miran prolazak prvaka Italije u četvrtfinale.