Hrvatska
Samobor opasno prijetio Boscu

Samobor opasno prijetio Boscu

Bacanjima do pobjede.

Bosco je u 14.kolu Prve lige slavio protiv Samobora 92:84 u upisao devetu pobjedu. Bio je to susret u kojem su gosti pružili dobar otpor favoriziranom domaćinu koji je na ulasku u posljednjih šest minuta imao 15 razlike (77:62), ali i dopustio Samoborcima da preko Kraljića, Levanića, Kuzmanovića i Vranješa dođu na minus 4 (84:80) na ulasku u posljednju minutu. U završnici su Babić, Petrović i Katura ubacili četiri od šest bacanja i bodove ostavili u Trnskom.

Samobor koji je ubacio 13 trica rezultatski priključak je držao do prvih minuta treće četvrtine (43:43), da bi Bosco serijom 11:0 preko Rajiča, Babića i Kature stigao do prednosti koju je sačuvao u nastavku susreta.

Petar Babić (22p, 5as), Luka Katura (20p, 7sk) i Hrvoje Puljko (18) predvodili su sastav Jakše Vulića. Kod Samobora Antonio Kraljić (trice 6/12) je ubacio 20, Dario Kuzmanović 16, a Bruno Levanić Kutni (9as, 7sk) i Tino Šebalj po 14.

”Cijeli tjedan smo se pripremali za Samobor jer smo znali da su neugodna ekipa i uz to su bili oslabljeni. Malo smo se opustili na +15 i doveli u situaciju da bude tijesna završnica. Sreća ostali smo hladne glave i upisali pobjedu”..kazao je Petar BZaslužena abić nakon susreta, a trener Jakša Vulić je kazao ”Čestitao bi mojoj ekipi na pobjedi koja je zaslužena, ali teško izborena. Imali smo loše otvaranje utakmice gdje smo dozvolili Samoboru bijeg na 9 razlike. Oni su ušli sa dobrim ritmom pa je poslije bilo teško uspostaviti kontrolu nad tijekom susreta. Ali mogu reći da smo od treće četvrtine uspijeli napraviti pristojnu razliku i na kraju ipak nije bilo neke veće neizvjesnosti. Čestitke i Samoboru na dobroj utakmici i žilavom otporu”

”Zaslužena pobjeda Bosca koji je iskusnija momčad od nas. Dobili su nas na iskustvo. Mi smo momčad koja je zaslužila puno bolje mjesto na tablici ali imali smo toliko problema tijekom sezone. Tri igrača su nam operirana i igramo praktički bez organizatora igre cijelu sezonu. Ja sam zadovoljan kako smo igrali i borili se i ova momčad ima kvalitetu da bude bolja. Treba znati da smo mi cijelu momčad ove sezone doveli iz Druge lige i uhvatili se rada. Vidim napredak i okrećemo se utakmici s Dubrovnikom i svakoj sljedećoj koja je kvalifikacijska za nas”..kazao je trener Samobora Zdravko Radulović.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore