Hrvatska
Samoboru drama na Sokolani

Samoboru drama na Sokolani

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Zukanović zabio sekundu prije kraja

Današnja utakmica na Sokolani sigurno je opravdala epitet derbija. Gosti iz Samobora na kraju su slavili sa najminimalnijom mogućom razlikom (71:72), ali posve zasluženo jer svega četiri minute ovog, na kraju ipak vrlo dramatičnog dvoboja, nisu bili u vodstvu.

Domaćin ima za čim žaliti jer je u dva navrata odnos snaga na terenu ukazivao da će se utakmica u potpunosti okrenuti na stranu igrača Damira Rančića. Međutim, ovaj put ih je u najvažnijim momentima susreta izdao šut za tri poena koji im je bio ukupnih 11/34, uključujući i dva promašaja u zadnjem napadu za eventualni produžetak, a nakon kojih je Ivo Zukanović sekundu prije kraja postavio konačnih 71:72. Nije Riboli pomogla ni odlična obrana na iskusnom bivšem reprezentativcu Krunoslavu Simonu koji samo 55 sekundi utakmice nije bio na terenu, a utakmicu je završio sa skromnih 6 poena uz 8 izgubljenih lopti. Unatoč tome, Simon je samoborske 'Risove' uvelike pogurao do pobjede sa čak 14 skokova, uz 4 asistencije.

Prvo ime današnjeg derbija bio je Karlo Lukačić koji je postigao 32 koša, uhvatio 8 lopti i podijelio 6 asistencija, dok su kod Ribole sa po 19 poena kao strijelci odskočili Antonio Klepo (trice 5/9) i Mario Krešić, prvi uz 5 skokova i 3 asistencije, drugi uz 10 skokova i 5 asistencija.

'Risovi' su najveću prednost od 15 poena viška imali pri rezultatu 53:68 i to nakon 8-0 serije početkom posljednje četvrtine. Njihova se prednost do kraja gotovo u potpunosti istopila, ali im je ostao još taj posljednji poen viška, dovoljan za veliko slavlje i daljnji napredak na prvoligaškoj ljestvici. 

IZJAVE TRENERA:

GJURO SIMON, trener Samobora: ''Rezultatski teška, ali mislim na kraju zaslužena pobjeda. Cijelu utakmicu smo vodili, na kraju smo ipak dozvolili Riboli Kaštela da nam dođe na jedan poen razlike. Ova nam pobjeda puno znači da zadržimo pozitivnu seriju. Međutim, ostali smo bez jednog od ključnih igrača do kraja lige (Levanić-Kutni), ali smo u dobroj seriji i pozitivi pa do kud doguramo. Riboli sretno u nastavku prvenstva i zahvaljujem im na korektnoj utakmici.''

DAMIR RANČIĆ, trener Ribole Kaštela: ''Prije svega čestitke Samoboru na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali nekakav loš ulazak u prvu četvrtinu kada smo gubili sa sedam poena razlike i otada smo praktički cijelu utakmicu bili u nekakvom deficitu. Enormno smo se trošili da bi taj zaostatak nadoknadili ali svaki put kad bi stigli pa i prestigli protivnika prosuli bi sve to u kratkom vremenu. Izgubili smo skok (38-49), a opet nas je posebno mučio protivnički skok u napadu. Nadali smo se suprotnom s obzirom na visinsku prednost u reketu, međutim danas od toga nismo imali koristi. Loš nam je bio i vanjski šut, pogotovo kad nam se u igru uvukla nervoza. Imali smo dosta šuteva iz loših situacija, nismo danas znali pronaći bolja rješenja i kvalitetniju selekciju šuta. Pokušali smo igrati puno brže, to nam je donijelo nekakav odgovarajući ritam, ali jednostavno napadački nismo bili na razini na kojoj se može dobiti ovakva utakmica. S druge strane, obrana nam je bila korektna, osim na Lukačiću, ali jednostavno u napadu moramo biti bolji, brže se rješavati lopte, brže donositi odluke i ne gubiti samopouzdanje. Sad smo ovim porazom ušli u veće probleme kada je u pitanju nastup u doigravanju, ali dok se god igra mi ćemo se boriti i tražiti svoju priliku.''