Hrvatska
Šampionski vikend Cedevite Junior u Zadru

Šampionski vikend Cedevite Junior u Zadru

Još jedna potvrda da klub s Kajzerice ima najbolju akademiju i školu košarke

Završni turnir Prvenstva Hrvatske za U13, U15, U17 i U19 kategorije koji je od 23. do 26.5. održan u Zadru donio je mnoga uzbuđenja, a osim što je Cedevita Junior jedina uz domaćina na natjecanju sudjelovala sa svim uzrastima, klub se može pohvaliti i najboljim uspjehom jer se u Zagreb vraća s dva zlata, srebrom i broncom.

Broncu na prvenstvu Hrvatske osvojili su „narančasti“ kadeti nakon dramatične pobjede 76:75 protiv Medveščaka u utakmici za treće mjesto te je Dorijan Ivanovski izabran u najbolju petorku kadetskog turnira. Pretkadeti su u finalu poraženi od Cibone 85:77 te su osvojili srebro, a najbolji strijelac završnice i član najbolje petorke bio je Roni Seba.

U13 ekipa trenera Nikše Strike osvojila je prvo zlato i to na način da je u polufinalu slavila protiv Splita koji ih je nadigrao dva pute ove sezone. Zatim su u finalu uvjerljivo slavili (51:90) protiv Novog Zagreba koji je također dvaput tijekom godine bio bolji. Ekipu je predvodio MVP završnice Ivan Bodrožić.

Vrhunac odlično organiziranog košarkaškog vikenda bilo je finale juniora koje je bilo neizvjesno do samog kraja, ali Cedevita Junior pokazala je više koncentracije od Zadra i zasluženo uzela zlato rezultatom 92:85. Najbolji strijelac turnira bio je Noa Zemljić, a najbolji igrač Marko Ljubičić. Marku se u najboljoj petorci juniorskog turnira pridružio i Toni Bilić.

Posebne zahvale i čestitke zaslužuju i treneri Nikša Strika, Dejan Jovović, Nenad Kukić i Luka Pešut. Također, sve četiri ekipe Cedevie Junior sjajnom su gestom s posebnim majicama dali podršku Tonku Škugoru i Šimi Vlaiću koji su zbog ozljeda morali propustiti ovu završnicu.

Ukupni dojam i glavni zaključak svih zaslužnih za ovo veliko slavlje jest da slijedi vrijeme za kratki i zasluženi odmor, ali momci će se vrlo brzo i s još više želje vratiti treninzima i košarci, a za mnoge od njih već niz godina to počinje na ljetnom košarkaškom kampu Cedevite Junior o čijem se ovogodišnjem izdanju više detalja nalazi ovdje.