Hrvatska
VIDEO: Šango i Vrkić napustili Vrijednosnice Osijek, vraćaju li se u rodni Zadar?

VIDEO: Šango i Vrkić napustili Vrijednosnice Osijek, vraćaju li se u rodni Zadar?

Zadrani napustili Osijek.

Franko Šango više nije član KK Vrijednosnice Osijek. Zadarski šuter je imao ugovor na još godinu dana, no očito je ovakav rasplet odgovarao i jednoj i drugoj strani.

Šango je visok 201 cm, 27 mu je godina. Iz matičnog KK Zadar (jednu sezonu bio je na posudbi u Slavonskom Brodu) prije dvije sezone zaputio prema Italiji gdje je nosio dres Lamp Lierne, člana Serije C. Ubrzo se vraća se u domovinu, točnije u Trnsko. Iz Zagreba prelazi u Jazine i konačno stiže do Osijeka.  


KK Vrijednosnice Osijek se razišao s još jednim Zadraninom, Domagojem Vrkićem, koji je prethodne dvije sezone bio jedan od ključnih igrača kluba. I Vrkić je trebao odraditi još jednu sezonu, no i ovdje je dogovoren prekid suradnje. Riječ je o 22-godišnjem 204 cm visokom krilnom centru. Prošao je sve mlađe selekcije u KK Zadar, a prvu seniorsku sezonu odradio u GKK Šibenik. Kratko je bio u matičnom Zadru, a potom se preselio u Sinj, pa Osijek. 

Domagoj Vrkić - Foto: KK Vrijednosnice Osijek

Nije zgorega spomenuti kako će sljedeće sezone u HT Premijer ligi zaigrati zadarski KK Sonik Puntamika, koji se glavninom oslanja na igrače iz Zadra, pa nas ne bi začudilo da upravo Sonik Puntamika bude njihova sljedeća postaja u karijeri.