Hrvatska
Šantelj predvodio Zadrane do pobjede kod Bosca, Klarica iskoristio svoje minute

Šantelj predvodio Zadrane do pobjede kod Bosca, Klarica iskoristio svoje minute

Autor: KK Zadar Photo: Marin Sušić/HKS

Uvjerljivo

U 12. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra večeras su bez problema slavili na gostovanju kod zagrebačkog Bosca rezultatom 79:109 (9:25, 29:30, 15:25, 26:29). Momčad Danijela Jusupa dominirala je od prve do posljednje minute i tako došla do 10. prvenstvene pobjede.

Sve je bilo riješeno praktički već u prvoj četvrtini. Bosco je poveo 2:0, a onda je Zadar velikom serijom odjurio na +16 (6:22) i odmah pokazao veliki razliku u kvaliteti. Zabijali su Ramljak, Davis, Drežnjak, Lakić i Božić, da bi prvu dionicu tricom za 9:25 zaključio Šantelj.

U drugoj dionici razlika je brzo narasla na 23 poena (18:41) pa iako se Bosco u jednom trenutku vratio na -14, bliže od toga nije prišao. Na poluvremenu je bilo +17 (38:55), a najveća razlika u trećoj četvrtini iznosila je 32 poena, 46:78.

Trener Jusup odmorio je Karla Žganeca i Antonija Jordana, a najefikasniji večeras je bio Leon Šantelj sa 22 poena i šest skokova. Po 14 koševa zabili su Juan Davis, Arijan Lakić i Sani Čampara, 13 Krševan Klarica, a 12 Dario Drežnjak. Domaće su predvodili Andrej Matić sa 21 košem i Luka Krajnović sa 17.

– Utakmicu smo dobro otvorili defanzivno. Onda nam se otvorilo i trčanje, a kad trimo onda je puno lakše igrati. Zadovoljan sam, nije se nitko povrijedio i uspio sam odmoriti neke igrače. Zadovoljan sam omjerom ali sam još više zadovoljan igrom koja je onda i garancija da će biti i rezultat – kazao je nakon utakmice Danijel Jusup, trener Zadra.

– Dobro smo ušli u utakmicu i odmah napravili lijepu razliku koju smo čuvali cijelo vrijeme trajanja susreta. Ritam utakmica je jak i sigurno da možemo biti zadovoljni s deset pobjeda u ovom natjecanju. Naravno, moglo je biti i bez nekih kikseva ali ima još dosta za iigrati i nećemo se opustiti. Idemo iz utakmice u utakmicu da rastemo kao ekipa još više – kaže Sani Čampara, razigravač Zadra.

– Zadar je u ovom trenutku prejak protivnik za nas. Moji su igrači danas dali maksimum ali razlika u kvaliteti je očita – rekao je Ivan Tomas, trener Bosca.

Na vrhu prvenstvene ljestvice Zadar sada ima omjer 10-2, Cibona 10-1, a Split 9-2. Sljedeća utakmica na rasporedu je već za dva dana, u utorak od 18 sati, kada u sklopu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića Zadar gostuje kod Alkara u Sinju.