Europa i Svijet
Šaras na radaru Memphisa, uskoro za istim stolom

Šaras na radaru Memphisa, uskoro za istim stolom

Autor: Brano Tabak

Jedan od omiljenijih i cjenjenijih trenera Europe.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičius mogao bi promijeniti klub, ali i kontinent. Kako javlja ESPN NBA momčad Mempfis Grizzlies je zainteresiran za Šarasove usluge.

Isti izvor navodi kako je potraga za trenerom u ranoj fazi, ali i da je u planu sastanak čelnih ljudi kluba s Jasikevičiusom.

Šaras je trenersku karijeru započeo kao pomoćni trener u Žalgirisu 2014. godine. Od siječnja 2016. godine trener je prve momčadi. Prošle sezone plasirao se na Final Four u kojem je zauzeo treće mjesto, Ove sezone je u furioznoj završnici Eurolige izborio doigravanje. U četvrtfinalu je s druge strane stajao Fenerbahçe Željka Obradovića. Žalgiris je izborio jednu pobjedu u dvije utakmice u Istanbulu, no sljedeće dvije utakmice je izgubio kod kuće.

Sam Obradović je prije tri godine izjavio da će Jasikevičius vrlo brzo biti jedan od najboljih trenera Europe. Je li rano za odlazak u NBA? Je li primjer Igora Kokoškova i Phoenix Sunsa ogledni primjer što bi se moglo dogoditi Šarasu? U ovom trenutku to je nevažno. Jedan od najomiljenijih i najcjenjenijih trenera Europe je na radaru NBA momčadi. To je svakako priznanje zbog kojeg mu se treba pokloniti.