Europa i Svijet
Šaras odbio sve ponude i produžio ugovor

Šaras odbio sve ponude i produžio ugovor

Autor: Paulo Sarić

Proslavljeni košarkaš ostao na čelu momčadi iz Kaunasa

Nakon što je tjednima bila aktualna priča o njegovom odlasku u Barcelonu, Šarunas Jasikevičius je danas produžio ugovor s Žalgirisom. Proslavljeni je košarkaš potpisao ugovor na dvije godine zahvaljujući kojem bi trebao biti najplaćeniji trener u povijesti sporta malene baltičke države. Medijske procjene govore i o pola milijuna eura po sezoni.

- Zbilja mi se sviđa u Žalgirisu. Osjećam se voljeno i respektirano, a raditi s ovim sastavom je pravo zadovoljstvo. Stoga nisam želio napustiti sve ovo i otići negdje drugdje. Bilo je ponuda od stane nekoliko elitnih europskih momčadi, no bio sam odlučan ostati živjeti i raditi u Kaunasu – rekao je Jasikevičius za službenu stranicu litavskog kluba.


Dugo se špekuliralo da će na koncu sezone 41-godišnji trener promijeniti sredinu, no nakon osvajanja, tj. obrane naslova državnog prvaka, stvari su se polako počele mijenjati. Trener Zeleno-bijelih je počeo davati izjave iz kojih se dalo naslutiti da želi ostati u Litvi, a u akciju njegovog zadržavanja uključili su se i navijači koji su platili reklamnu kampanju u kojoj su na nekoliko mjesta u glavnom gradu litavske košarke bili postavljeni plakati s porukom „Šarasu, ostani“.

- Takve akcije fanova su mi velik izvor zadovoljstva. Ovim putem bi im se htio zahvaliti na podršci i poručiti da se veselim zajedničkoj suradnji – kazao je emotivni trener Žalgirisa.

Od svog dolaska na klupu momčadi iz Kaunasa nekada najbolji europski košarkaš je osvojio dva naslova državnog prvaka i jedan kup, a posebno kvalitetnim igrama se istaknuo u ovogodišnjem izdanju Eurolige gdje je unatoč neusporedivo manjem budžetu od većine suparnika do nekoliko kola prije kraja bio u igri za plasman u četvrtfinale.

Na kraju se Šaras osvrnuo na konture momčadi za iduću sezonu koja je danas dobila svoj ključni detalj – ostanak kvalitetnog stručnjaka na njezinom čelu.

- Svi u stručnom stožeru su izuzetno zadovoljni novim prinovama. Aaron i Vasilije su mladi, radišni i uspjeha gladni igrači koji će se idealno uklopiti u momčad. Mislim da će nam biti komplementarni dodaci. Ipak, moramo se pojačati na centaurskoj poziciji, kao i na defanzivnom kraju terena. Prioriteti su nam jasni i odavno posloženi. Prinove se moraju u što kraćem roku uklopiti u momčad, kako na parketu, tako i u svlačionici koju trenutno krasi izvrsna atmosfera – zaključio je Jasikevičius.




Tagovi litva