Hrvatska
Šare uoči gradskog derbija: Cibona je jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj

Šare uoči gradskog derbija: Cibona je jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: KK Cedevita Junior/Marin Sušić

Večeras u 21 sat u Draženovom domu

U petak će u sklopu drugog kola Favbet Premijer lige s početkom u 21 sat košarkaši Cedevite Junior kao gosti istrčati na parket Draženovog doma. Protivnik je u sada već tradicionalnom gradskom derbiju Cibona. Obje su momčadi u dobrom raspoloženju s obzirom da su u zadnjim nastupima ubilježili pobjede - Cedevita Junior protiv osječkih Vrijednosnica dok je Cibona u regionalnoj ABA ligi bila uspješnija od podgoričkog Derbija. 

"Rekao bih da smo ovaj tjedan bolje trenirali nego prošli a tada smo dobro reagirali protiv Vrijednosnica Osijek, pa se nadam da će ovo biti na razini pravog zagrebačkog derbija. Cibona je u dobrom naletu, mi smo također u dobrom ritmu. Visoka pobjeda protiv Vrijednosnica nas je napunila samopouzdanjem što se i odrazilo na treninzima kroz tjedan. Pripremamo se dobro i radimo dobro, tako da očekujem kvalitetnu utakmicu, rekao je pomoćni trener Petar Babić.

Zadnji međusobni susret ova su dva protivnika odigrali na pripremama u sklopu Dubrava kupa. Tada je uspješnija bila Cibona sa 75:70, a u redovima Cedevite Junior najbolji su bili Eaddy s 13 odnosno Krajnović s 12 poena. Zadnja prvenstvena utakmica također je bila bolja za domaćina rezultatom 85:81, ali su u odnosu na te momčadi oba rostera doživjela ozbiljne promjene u igračkom i trenerskom kadru.

Niko Šare je u pripremnoj utakmici protiv Cibone sudjelovao s 9 poena: 

"Cibona je jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj i bez obzira na situaciju, na terenu trenutno dobro igraju. Studiozno se pripremamo i shvaćamo ih maksimalno ozbiljno. Utakmica je iznimno važna za nas jer želimo krenuti s 2-0 u Prvenstvu Hrvatske. To je važno za samopouzdanje momčadi ali i cijeli klub, stoga ćemo dati sve od sebe i pokušati postići najbolji rezultat."

Standings provided by Sofascore