Hrvatska
Šarin: Bilo bi nam lakše da Cibona stiže sa serijom pobjeda

Šarin: Bilo bi nam lakše da Cibona stiže sa serijom pobjeda

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Cibosi u Dubravi, petak - 19:30 h

Nakon dvije uzastopne pobjede u HT Premijer ligi pred košarkašima Furnira u petak (19.30 – SD Dubrava) je susret s Cibonom u 8.kolu. Mali zagrebački derbi biti će 30 međusobni susret Dubrave (Benston, Dona Dubrava, Furnir) i Cibone u elitnom rangu naše košarke, a Dubravaši se mogu pohvaliti s tri pobjede od čega su dvije izborene prije točno 20 godina.

Na druženju s novinarima tvornicu Furnir posjetili su trener Jeronimo Šarin, te igrači Igor Marić i Lovro Mandalinić, dvojac koji je u prošlom kolu s 13 trica slomio Alkar u Sinju ” Atmosfera je jako dobra nakon dvije uzastopne pobjede i dolazi nam Cibona koja ja favorit na papiru, ali moraju to pokazati na parketu. Naša želja je da ostanemo što duže u egalu i onda bi nam određene šanse rasle. Oni su vjerojatno već upisali dva boda protiv nas i to je onaj motiv koji mi imamo. Nadamo se dobrom odazivu naših navijača koji su sigurno željni jedne ovakve utakmice s obzirom da nije bilo gledatelja prošle sezone.”..kaže Marić i dodaje ” Nemamo rezultatski imperativ u ovom susretu kao što smo ga imali u posljednjim utakmicama, ali kao što nam trener kaže mi trebamo gledati sebe i kako unaprijediti našu igru još više. Naravno da bi željeli pobjediti kao u svakoj utakmici, ali smo svjesni da će biti jako teško. Naš glavni zadatak treba biti da nastavimo igrati timsku igru i gledati igrača u najboljoj poziciji i onda će uvijek neki pojedinac ili više njih iskočiti”.

Lovro Mandalinić je bio MVP prošlog 7.kola HT Premijer lige i zasigurno mu je želja da nastavi s odličnim igrama u dresu Furnira ‘‘Cibona je odlična mlada ekipa koja je fizički iznimno jaka. Trener Jovanović je slagao momčad da može igrati na dva fronta. Mi ćemo baš kroz tu njihovu igru na dva fronta tražiti neku našu šansu kroz eventualni njihov umor i pokušati što duže ostati u utakmici. Uvijek je lijepo igrati pred navijačima i nama će biti gušt igrati pred većim brojem gledatelja.”

Cibona je u mini rezultatskoj krizi jer je upisala tri poraza u posljednje četiri utakmice ali će sigurno u Dubravu doći sa željom da se vrati na pobjedničke staze ” Upali su u suprotni ritam od onoga s početka sezone kada su furiozno krenuli u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Nama bi teoretski bilo malo lakše da Cibona na ovu utakmicu stiže nakon serije pobjeda jer bi bili možda malo opušteniji, ali oni su definitivno najbolja momčad u Hrvatskoj. Mi jednostavno gledamo da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i ova utakmica u kojoj bi željeli što duže biti u egalu je još jedna postaja ispred nas. Ono što bi nas veselilo je da dvorana bude ispunjena u skladu s mogućnostima jer bi nam to bila najveća pobjeda i svojevrsna nagrada za ove dvije uzastopne pobjede’‘…kaže Šarin zadovoljan kako momčad raste iz utakmice u utakmicu jer je Furnir i prije ove dvije pobjede imao šut za pobjedu u Osijeku ”Svaka momčad treba određeno vrijeme da se uigra i ovo je praktički 12 novih igrača koji prvi puta igraju ove godine i trebalo je jedno određeno vrijeme da stignemo na jedan nivo. Bilo bi nam puno lakše da je s nama ostao Mislav Brzoja jer smo s njim dobili neke konture, a nakon njegovog odlaska morali smo opet slagati neke stvari. Igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i sa sve manje neforsiranih pogrešaka što i na kraju rezultat govori”.

Standings provided by SofaScore LiveScore