Hrvatska
Regija
Šarin nakon poraza Dubrave od Ilirije: Odrastanje uz izgubljene lopte nije jednostavan put

Šarin nakon poraza Dubrave od Ilirije: Odrastanje uz izgubljene lopte nije jednostavan put

Autor: Krešimir Galić Photo: HKS

Alpe Adria Cup

U 3. kolu skupine B Alpe Adria Cupa Ilirija je u Ljubljani slavila protiv Dubrave 80:74 i tako upisala prvu pobjedu, a Dubrava treći poraz. Domaćini su u završnici treće i početkom četvrte napravili seriju 10:0 i imali +15 (64:49), a Dubrava se u posljednje četiri minute vratila u susret prije svega zahvaljujući energiji Darija Kuzmanovića, te Matea Vidovića i prvog strijelca Tonija Ročaka koji je 44 sekunde prije kraja zabio jedno od dva bacanja za zaostatak 76:74. Luka Barišić tada zabija dva bacanja, a nakon što je Vidović promašio tricu bilo je jasno da će bodovi ostati u Ljubljani.

Dubravaši su s Mihaelom Kosom koji se oporavio od ozljede krenuli u susret samouvjereno te uz dvije trice Kenana Karahodžića dobili prvu četvrtinu 19:18. Drugu je tricom otvorio Karlo Vragović, a nakon što su se razigrali Mateo Vidović i Toni Ročak sastav Jeronima Šarina je u završnici druge četvrtine imao +9 (37:28). Na poluvremenu je bilo 37:32.

Imala je Dubrava početkom treće četvrtine +6 (41:35), a onda su uslijedile crne minute koje su domaćini naplatili serijom 17:3. Tadej Ferme je ubacio tri trice, a pet poena dodao Osječanin Luka Barišić. Ilirija je imala +8 (52:44), a u posljednjih deset minuta ušla s +7 (56:49).

”Još jedna slična utakmica svim dosadašnjim koje smo igrali ove sezone. Dobro prvo poluvrijeme i prednost, iako smo i u tom periodu imali nekoliko izgubljenih lopti. U trećoj četvrtini nekoliko zaredom izgubljenih lopti odvele su Iliriju na kraju do pobjede. Odrastanje mladih igrača kroz izgubljene lopte nije jednostavan put, ali ako će oni biti bolji iz utakmice u utakmicu onda je lakše ovo prihvatiti. Može nas tješiti povratak u utakmicu nakon -15 gdje smo imali i napad da možda utakmica ode i na našu stranu. Idemo izvući pouke i okrenuti se Dinamu u subotu”, kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

Barišić je sa 17 poena i 8 skokova predvodio domaćine. Sergej Macura je ubacio 14, a Ferme 13 poena. Kod Dubrave koja je opet bila skromna s linije slobodnih bacanja (9/17) prvo ime Ročak s 20 poena i 11 skokova. Vidović je dodao 14 uz 6 asista, a Kuzmanović 11 poena (šut 4/5) uz 5 osvojenih lopti.

Dubrava će u 4. kolu iduće srijede dočekati češku momčad Redstone Olomoucko, a prije toga u subotu gostuje kod Dinama u 8. kolu Favbet Premijer lige. Dinamova utakmica Alpe Adria Cupa na redu je sutra, gostovanje kod Dabrowe Gornicze kreće u 18 sati.