Hrvatska
Šarin nakon poraza Dubrave od Splita: Neki igrači se moraju zapitati...

Šarin nakon poraza Dubrave od Splita: Neki igrači se moraju zapitati...

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

'Ovako više ne ide'

U 5.kolu Favbet Premijer lige Split je kao gost slavio u Dubravi 99:67. Domaćini su rezultatski egal držali do sredine treće četvrtine kada Splićani rade seriju 14:2 i odlaze na +12 (61:49).

Dubrava je početkom druge četvrtine nakon druge uzastopne trice Filipa Paponje imala +8 (28:20), a gosti su do poluvremena i prednosti 44:42 došli na krilima Tonija Perkovića i Tonka Vuke.

Šuterski raspoložen Perković je svoju šestu ubacio na startu posljednje četvrtine za +18 (77:59), a do kraja susreta dominirali su samo Splićani koji su serijom zakucavanja Lovre Runjića, te polaganja Jamesa Funderburka i Marina Dubravčića u završnici dohvatili i najvećih +32.

''Prvo poluvrijeme i početak treće četvrtine igrali smo najozbiljniju košarku ove sezone, a utakmica traje četrdeset minuta i ovo je nedopustivo kako smo izgledali posljednju četvrtinu. Ovako više neće ići i neki igrači se itekako moraju zapitati za svoju ulogu u momčadi''..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

''S obzirom da mislim da nismo odigrali pretjerano agresivnu utakmicu ni energetski, ni mentalno na kraju razlika mi zvuči pomalo nestvarno. Moramo izvući pouke i iz ovoga susreta za puno teža gostovanja''..naglasio je trener Splita Slaven Rimac

''Loš ulazak u drugo poluvrijeme što su oni iskoristili i otišli na veliku prednost. Često nam se događa da loše ulazimo u drugo poluvrijeme, bez energije i onda je rezultat ovakav''…dodao je Mihael Kos koji je s 14 poena bio najbolji strijelac Dubrave.

Mateo Vidović je dodao 12, a Toni Ročak 11 poena. Kod Splita Perković je ubacio 25 poena (trice 6/10), Funderburk 17, a Runjić 14 poena.

''Teška utakmica pogotovo prvo poluvrijeme. Trebali smo s više fokusa ući u utakmicu i onda smo se u poluvremenu skupili i ušli puno jače. Čestitam i Dubravi na dobroj utakmici i borbi''..kazao je Runjić nakon susreta.

Prije susreta predsjednik KK Dubrava dr. Bernard Budimir uručio je prigodne poklone treneru Splita Slavenu Rimcu, te igračima Lovri Gnjidiću i Borisu Tišmi koji su karijeru započeli u Dubravi.