Hrvatska
Šarin nakon prve pobjede Dubrave: Ovo je daleko od onoga što bih ja želio

Šarin nakon prve pobjede Dubrave: Ovo je daleko od onoga što bih ja želio

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Zabok je i dalje bez pobjede

U 3.kolu Favbet Premijer lige Dubrava je upisala prvu pobjedu svladavši Zabok 95:88. U susretu klubova koji su s dva poraza otvorili sezonu uspješniji su bili Lavovi koji su se rezultatski odvojili sredinom treće četvrtine kada su serijom 10:0 prvo stigli na +13 (66:53), a nešto kasnije imali i +14 (71:57). Raspoloženi Toni Ročak uz Mihaela Kosa početkom posljednje četvrtine drži Dubravu na +14 (79:65). Nakon minute odmora trenera Zaboka Ivana Tomasa domaćini odlaze na +18 (83:65), a do kraja je Zabok je uspio ublažiti poraz.

”Najbitnije od svega je pobjeda jer ovo je još daleko od onoga što bi ja želio i kako bi trebali izgledati na terenu. Zabili smo opet 95 poena što je treća utakmica zaredom da zabijamo preko 90, a ono što je previše je opet broj primljenih poena. Dosta grešaka smo radili ali sada kada smo pobijedili je lakše sve to vidjeti. Znali smo da neće biti lagano i mi dalje moramo vjerovati u mlade igrače”, kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Čestitam Dubravi na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo mi svoju šansu propustili u prvom poluvremenu gdje smo imali katastrofalan rezultat s obzirom da smo napravili dosta dobrog posla u zoni. Nismo znali tu zonu pretočiti u rezultatski plus i tu smo ostali na minus 6. Svaki puta kada bi otišli na neku prednost ispustili bi to u jednoj minuti s puno nelogičnih poteza. U drugom poluvremenu smo nastavili naivno primati poene i jednostavno bilo je nedovoljno za nešto više od časnog poraza”, dodao je trener Zaboka Ivan Tomas.

”Trebali smo se probuditi nakon dva startna poraza i trebalo se nešto promijeniti. Ušli smo s više energije i mislim da smo kolektivno puno bolje odigrali u napadu i obrani. Danas je obrana bila nešto bolja i to je ta razlika. Nalazim svoj ritam malo pomalo i suigrači mi vjeruju sve više kao i ja njima i slaže nam se kemija što se danas vidjelo”, kazao je Toni Ročak.

”U drugo poluvrijeme nismo ušli dobro jer su nas previše pretrčavali i zabijali lake poene. Moramo dalje trenirati i nadati se da će biti bolje”, ističe Antonio Sikirić, krilo Zaboka.

Ročak  je odigrao najbolju utakmicu u dresu Dubrave ubacivši 28 poena (šut 11/18, trice 4/7, 7 sk). Kos je dodao 20 (šut 9/13), a kapetan Mateo Vidović 11 uz 9 asistencija. Kod Zaboka Dino Cinac je ubacio 20 uz 11 skokova, Antonio Sikirić 15, a Luka Cvitanović 14 uz 4 asista.

U 4.kolu Dubrava će u subotu na gostovanje kod Bosca, a Zabok u ponedjeljak dočekuje Cibonu.


Standings provided by Sofascore