Hrvatska
Regija
Šarin ostaje na klupi Furnira još četiri godine, Europa se nakon dva desetljeća vraća u Dubravu

Šarin ostaje na klupi Furnira još četiri godine, Europa se nakon dva desetljeća vraća u Dubravu

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Velike novosti

Intenzivno je ovih dana bilo u Dubravi koja je bila košarkaško središte Hrvatske. Više od 600 mladih košarkaša i košarkašica četiri dana se nadmetalo u borbi za naslov U12 prvaka Hrvatske, a radno je bilo i u KK Furnir koji je nakon potpisa produljenja ugovora s Karahodžićem, Vidovićem i Rađom riješio i pitanje trenera za novu sezonu. 

Novi četverogodišnji ugovor s Furnirom potpisao je trener Jeronimo Šarin koji će tako nastaviti voditi Dubravaše i slijedeće sezone gdje će klub nakon više od 20 godina zaigrati u jednom europskom natjecanju, a to će biti Alpe Adria Cup 

”Da budem iskren po završetku prošle sezone imao sam ponude sa Bliskog istoka i nekako sam već bio odlučio da ću tamo nastaviti trenersku karijeru. Međutim na nagovor novih investitora u klub koji su ponudili četverogodišnji plan on me itekako zaintrigirao jer mislim da ga još u Hrvatskoj nitko nije provodio na taj način donio sam odluku da ću ostati u Dubravi. Svakako veliki izazov za mene gdje uprava kluba dugoročno želi napraviti nešto što u Hrvatskoj još nitko nije napravio. Kratkoročni plan za iduću sezonu je razviti mlade igrače koje imamo u klubu i koji bi trebali doći i na što lakši način ostati u HT Premijer ligi. Nekakav moj intimni cilj je da pokušamo ponoviti prošlu sezonu, a po mogućnosti i biti nešto bolji. Ono što je najvažnije da nemamo imperativ rezultata preko noći pa će biti lakše raditi", kaže Šarin koji je već 17 mjeseci na klupi Furnira s kojim je prošle sezone nakon 14 godina doveo klub među osam najboljih u državi, a dobra vijest za njega i navijače je činjenica da će veliki broj igrača iz prošle sezone i u idućoj nositi žuto – crni dres.

 ”Imamo puno bolju situaciju nego prošle sezone kada smo morali dovesti novih 11 igrača, a sada u ovom trenutku imamo sedam igrača na koje računamo u novoj sezoni. Vjerujemo da ćemo što prije nadopuniti roster i po mogućnosti da to budu domaći kvalitetni igrači koji bi pomogli mladim igračima u njihovom razvoju”, dodaje Šarin koji je najavio sudjelovanje Furnira u Alpe Adria Cupu, a Dubravaša od jeseni 2001.godine nije bilo u europskom natjecanju.

 ”Pojavila se opcija igranja Alpe Adria Cupa, a mladim igračima kao i starijim igračima osim treninga trebaju i utakmice koje će im biti veliki izazov. Mi smo i prošle sezone igrali veliki broj prijateljskih utakmica tokom tjedna i mislim da će nam ovo natjecanje koje će biti financijski isplativo biti važan segment u razvoju mladih igrača i cijelog kluba.”