Hrvatska
Regija
Šarin se vraća na Kosovo

Šarin se vraća na Kosovo

Autor: Branko Tabak

Nova postaja u trenerskoj karijeri šibenskog stručnjaka je Prizren.

Aktualni prvak Kosova Bashkimi na svojim je stranicama objavio vijest kako je potpisao ponajboljeg kosovskog košarkaša Drilona Hajrizina te kako vođenje prve momčadi preuzima hrvatski stručnjak Jeronimo Šarin, prenosi TV Prizrenit.

Šarin će na klupi prizrenskog kluba zamijeniti sunardonjaka Krunoslava Krajnovića koji je većinu svoje karijere proveo u Slovačkoj. 

Bashkimi je trenutačno četvrtoplasirana momčad kosovske lige s omjerom 8-8, a kao aktualni prvaci sigurno žele više. Pokazuju to i najnoviji potezi uprave kluba. Bashkimi je prošle godine prekinuo dominacjju Prištine koja je u dosadašnjem dijelu sezone ostvarila savršeni skor 15-0.

Iza Šarina je veliko trenersko iskustvo, pa i ono kosovsko.

Nakon što je kao trener prošao sve uzraste OKK Dražen Petrović, započinje seniorsku trenersku karijeru, i to u KK Vodice u A2 Hrvatskoj ligi. U sezoni 2007./2008 ,2008./2009 je trener A2-ligaša Šibenka 4, da bi u sezoni 2009./2010. preuzeo svoj Šibenik, pod novim imenom GKK Šibenik i klub u 3 godine iz treće lige doveo do Prve lige. Trener Šibenika bio je do 2016., kada u listopadu iste godine preuzima Kosovsku Sigal iz Prištine. Početkom siječnja 2017. klub mu nudi još jedan ugovor no, Šarin ga odbija jer na Kosovu nisu ispunjavali njegove uvjete. U veljači 2017. preuzeo je klupu albanskog prvaka Vllaznije. U Vllazniji je ostvario dobre rezultate, gdje je bio trener do lipnja 2017. Tada odlazi u Libanon na poziv tamošnjeg kluba Club Antonine Sportifa. Nova postaja je Prizren i Bashkimi.