Hrvatska
Šarin spušta loptu: Jedna utakmica ne čini sezonu, treba se dokazivati svaki trening...

Šarin spušta loptu: Jedna utakmica ne čini sezonu, treba se dokazivati svaki trening...

U Dubravu stiže Zabok

Nakon startne pobjede kod DepoLink Škrljeva pred košarkašima Furnira je prvi domaći nastup u novoj sezoni HT Premijer lige. U subotu od 19 sati u Dubravu stiže Zabok koji je sezonu otvorio porazom na gostovanju kod Gorice ''Početak sezone i mi smo se vratili pobjedom s gostovanja gdje smo rijetko pobjeđivali, a Zabok je rekao bih očekivano izgubio od Gorice koja je objektivno rangirana ispred nas i Zaboka. Ova druga utakmica će pokazati da li su prvi nastupi bili realni, a mi smo svjesni svojih problema koje imamo s mladošću i neiskustvom momčadi. Isto tako znamo da imamo potencijal s kojim se želimo dizati iz utakmice u utakmicu. Ukoliko budemo na nivou igre kakvu smo imali kod Škrljeva onda mislim da pobjeda neće doći u pitanje''..kaže trener Furnira Jeronimo Šarin koji je ovoga tjedna morao naglašavati igračima da jedna pobjeda nije sezona ''Jedna utakmica ne čini sezonu već se svaki trening i utakmicu moraju dokazivati kako bi težili prema pobjedama. Veseli me interes za ovu utakmicu i vjerujem da ćemo uz punu dvoranu koju smo imali prošle sezone lakše doći do druge pobjede''


Furnir i Zabok su prije nešto više od mjesec dana igrali i prijateljski susret u Dubravi koji je na kraju otišao na stranu domaćina ''Tu utakmicu koju smo dobili u pripremnom periodu Zabok je igrao bez tri važna igrača (Garrett, Jacović, Bašić), a mi bez Amerikanca Hollingswortha tako da je teško povlačiti paralele. Oni su sada puno ozbiljniji sa iskusnim trenerom Jakšom Vulićem koji zna košarku i sigurno će ih maksimalno pripremiti za ovu utakmicu. Na nama je da budemo maksimalno fokusirani kako bi zadovoljili navijače na početku sezone''.


Uz Matea Vidovića ponajbolji igrač u pobjedi kod Škrljeva bio je Matej Bošnjak ''Uvijek je dobro pobijediti prvu utakmicu jer je to odlično za samopouzdanje i atmosferu oko kluba. Naporno smo radili kroz pripreme i vjerujemo da će iz utakmice u utakmicu naša igra biti sve bolja. Pred nama je vrijeme da se dodatno uigramo dolaskom Hollingswortha i u ovoj prvoj domaćoj utakmici očekujemo veliku podršku naših navijača koje želimo dobrom igrom i pobjedom natjerati da nas bodre u svakoj utakmici''.

Ulaznice za utakmicu Furnir - Zabok su sponzorirane, a mogu se podići neposredno prije početka susreta na blagajni dvorane.