Hrvatska
Šarin uoči Dinama: Treba nam najbolja utakmica sezone

Šarin uoči Dinama: Treba nam najbolja utakmica sezone

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Gradski derbi

U 8.kolu Favbet Premijer lige Dubrava u subotu od 20.00 sati (prijenos na SPTV) gostuje kod Dinama. Susret koji se igra u KC Dražen Petrović biti će treći međusobni susret ova dva kluba u elitnom razredu naše košarke, a u dva prošlosezonska slavili su domaćini.

Obje momčadi su u tjednu uoči ovog susreta igrali u Alpe Adria Cupu i dok je Dubrava u utorak poražena u Ljubljani, Dinamo je dan kasnije poražen u Poljskoj kod Dabrowe Gornicze.

 ”Neće ni Dinamu biti jednostavno nakon dugog putovanja u Poljsku, ali mi imamo svoje probleme i moramo gledati kako ih rješavati. Ono što smo igrali u većem dijelu posljednjih utakmica nam daje nadu da se možemo nadati nečemu, ali te crne rupe i izgubljene lopte skupo plaćamo. I Ljubljani je bilo dobrih stvari, a tu bi izdvojio obranu u prvom poluvremenu i povratak s minus 15 gdje smo došli na šut od egala. Nakon domaćih poraza u situaciji smo da moramo tražiti pobjedu bez obzira tko je druge strane, a znamo kakvo iskustvo i kvalitetu ima Dinamo”, kaže trener Jeronimo Šarin naglašavajući vrline Dinama koji je u prvih sedam utakmica upisao šest pobjeda.

”Imaju puno jaču momčad nego prošle sezone, momčad koja je dobro vođena i uz veliko iskustvo igra isključivo na rezultat što joj za sada ide jako dobro. Posloženi su na svim pozicijama i treba nam odlična ili najbolja utakmica sezone da bi došli u situaciju da kreiramo jedno malo iznenađenje. Sezona je duga i mi vjerujemo da će se i naša igra biti sve bolja”.

Standings provided by Sofascore