Hrvatska
Šarin: Znamo kako parirati Zadranima

Šarin: Znamo kako parirati Zadranima

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Srijeda, 18 sati

Nakon Uskršnjih blagdana pred košarkašima Furnira je nastavak HT Premijer lige za prvaka. U 5.kolu u srijedu (18.00) izabranici Jeronima Šarina odlaze u goste Zadru koji je u četiri dana dva puta slavio protiv Cibone i u zavidnoj formi dočekuje Dubravaše.

”Jedna od najboljih momčadi lige koja igra jako dobro posljednja dva ili tri tjedna. Igraju čvrsto i jako i tu neku mini krizu koju su imali su prebrodili i mi dolazimo na Višnjik u trenutku koji nije najbolji za nas. Znamo način na koji moramo igrati s njima, a to je parirati energijom jer samo na taj način možemo utakmicu učiniti zanimljivom. U dobrom smo ritmu nakon dvije pobjede u prva četiri susreta i idemo na Višnjik pokazati da naši rezultati nisu slučajnost, a i ova utakmica će sigurno biti jedno dodatno iskustvo za našu mladu momčad”, kaže trener Jeronimo Šarin koji bi na Višnjiku trebao računati i na kapetana Matea Vidovića koji je zbog ozljede propustio susret sa Šibenkom.

”Po meni uz Split najbolja momčad u ligi. Čeka nas teška utakmica, a na nama je da na isti način uđemo u ovu utakmicu kao i u prethodne kada smo išli na glavu što je nam je donijelo dvije pobjede i dvije zanimljive završnice sa Splitom i Cibonom. Njihova prednost je sigurno visina i fizička snaga, a mi ćemo pokušati igrati brzo. Sigurno da nas neće podcijeniti jer su vidjeli kako smo igrali u prethodnim utakmicama, a mi smo rasterećeni i idemo još jedanput dati svoj maksimum”, rekao je bek Dario Kuzmanović.