Hrvatska
Šarlija: Odigrali smo čudo; Karakaš: Ovo mi je najdraža pobjeda

Šarlija: Odigrali smo čudo; Karakaš: Ovo mi je najdraža pobjeda

Osijek namučio Splićane.

Split je u posljednjoj utakmici HT Premijer lige uoči trećeg kruga na Gripama u svladao Vrijednosnice Osijek s 86:81 (21:20, 23:20, 21:22, 21:19) i nakon 22 kola zauzeo je drugu poziciju na ljestvici.

Trener "Žutih" Mile Karakaš, otkako je zamijenio Ivicu Skelina, ostvario je sve četiri pobjede, a u utakmici protiv čvrstih Osječana odmarao je Roka Ukića i Marka Lukovića dok je Darko Bajo bio u sastavu, ali nije ulazio u igru.

Umor je kod "Žutih" bio evidentan, nisu nikako mogli "prelomiti" utakmicu. Momčad Stipe Šarlije hrabro se držala, čak je u jednom trenutku posljednje četvrtine i vodila (32. minuta 69:65), ali Split je ipak došao do pobjede. Marin Marić ostvario je "double-double" (17 poena, 10 skokova), Luka Babić uz 13 poena imao je i 9 skokova, Pavle Marčinković ubacio je 12 poena, Toni Perković uz 11 poena ubilježio je i 8 asistencija. Vrijedi istaknuti i zapažene minute Viktora Šarića (7 poena, 4 skoka) i Roka Gizdavčića.

- Bila je ovo teška pobjeda, igrom nisam zadovoljan, ali iskreno ovo mi je najdraža pobjeda do sada. Opet smo pokazali karakter, dobili tešku utakmicu i kad ne igramo dobro. Četvrta u nizu? Ne gledam natrag, moje misli su usmjerene prema suboti i gostovanju kod Alkara u Sinju. Hrvatsko prvenstvo je neizvjesno kao rijetko kada, a svaki protivnik je težak, to se vidjelo i u ovoj utakmici protiv Osijeka. Alkar iznimno cijenim, posebno trenera Milačića, koji svaku godinu iz svoje ekipe izvlači maksimum - kazao je Karakaš.

Kod Osijeka, koji je utakmicu odigrao sa šest igrača odličan je bio kapetan Robert Kujundžić (21 poena, 8 skokova, 6 asistencija), Đorđe Topolović ubacio je 16 poena, Pavao Paić uz 13 poena imao je 6 skokova i 5 asistencija.

- Split je zasluženo pobijedio, mi smo bili blizu, odigrali smo čudo jedno, sa šest igrača Splita držali do posljednje minute. Ali, držali smo mi i Goricu i Cibonu i još dosta utakmica, nedostaje nam jedan iskusni igrač - rekao trener Vrijednosnica Osijek Stipe Šarlija.