Time-out
Scottie Pippen se pita: Dva ili tri poena? Pogledajte

Scottie Pippen se pita: Dva ili tri poena? Pogledajte

Autor: L.T. Photo: ScreenShot/Društvene mreže/X

Deset milijuna pregleda

Scottie Pippen, legenda Chicago Bullsa koji je tijekom devedesetih s Michaelom Jordanom, Dennisom Rodmanom i Tonijem Kukočem pisao povijest Bikova te član originalnog Dream Teama na Olimpijskim igrama 1992. godine u svojoj 59. godini života i dalje aktivno prati košarkaška zbivanja.

Scottie često dijeli svoja razmišljanja na društvenoj mreži X (bivši Twitter), gdje ima preko 660 tisuća pratitelja. Njegovi komentari privlače veliku pozornost ljubitelja košarke. 

Tako je nedavno izazvao svoje pratitelje zanimljivim pitanjem.

Postavio je video u kojem pita radi li se o šutu za dva ili tri poena. U videu, igrač se odražava izvan linije za tri poena, ali lopta praktički završava kao polaganje. Ključni trenutak je onaj kada lopta napušta ruku igrača prije nego što noga dodirne parket unutar linije.

Ova situacija je prilično intrigantna, jer se prema pravilima NBA lige, poen računa kao trica ako igrač započne skok izvan linije za tri poena i ispusti loptu dok je još uvijek u zraku, bez obzira na to gdje završava njegov doskok. 

U ovom slučaju, iako se igrač u zraku približava košu, ako je lopta napustila ruku prije nego što je noga dodirnula parket unutar linije, šut bi trebao biti priznat kao trica. To čini situaciju posebnom i zanimljivom za raspravu.

Ne čudi stoga da objava ima gotovo 10 milijuna pregleda, više od 4000 komentara i preko 2000 dijeljenja. 

Potvrda je riječ o šutu kojeg treba priznati kao tri poena za Basketball.hr potvrdila nam je i sudačka struka: 'Trica, bitno je odakle se igrač odrazi i ako u zraku lopta napusti ruke nije bitno gdje doskoči. U suprotnom bi po tome bi dvica mogla bit i kad igrač šutne tricu izvan crte malo izbaci nogu i nagazi unutar trice.'

Pogledajte!