Hrvatska
Sedam sekundi prije kraja Zabok je vodio na Gripama, a onda je loptu u ruke uzeo Dominik Mavra

Sedam sekundi prije kraja Zabok je vodio na Gripama, a onda je loptu u ruke uzeo Dominik Mavra

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Ivica Čavka

Milimetar od senzacije

Sedam sekundi prije kraja Zabok je na Gripama vodio 81:80, nakon time-outa stvari je u svoje ruke uzeo Dominik Mavra i izigrao obranu gostiju, ubacio za vodstvo Splita 82:61 dvije sekunde prije kraja. Još je izborio i prekršaj, namjerno promašio slobodno bacanje, a Shannon Shore potvrdio pobjedu "Žutih" 84:81 (25:19, 29:25, 16:22, 14:15). Činilo se da na Gripama neće biti drame, Split je u 18. minuti imao 49:33. Vodstvo kao da je uspavalo momčad Srđana Subotića što je odmah iskoristio iskusni Domagoj Kujundžić u svojoj premijeri na klupi Zaboka. Preko raspoloženog Marka Perovića (22 poena), Jarvisa Garretta (19 poena, 8 asistencija) i Karla Lukačića (13 poena, 4 skoka, 6 asistencija) Zabok je sustigao Split, čak i poveo (75:79, tri i pol minute prije kraja), ali u neizvjesnoj završnici gosti nisu izdržali nalet Splićana.

- Odigrali smo dobro, pokazali karakter. Momčad sam preuzeo u ponedjeljak, imali smo jedan trening s deset igrača. Čestitam mojim igračima na hrabroj utakmici, šteta što nismo nagrađeni pobjedom. Imali smo koš viška i polaganje Lukačića trideset sekundi prije kraja, šteta zbog promašaja - rekao je trener Zaboka Kujundžić.

Uz Mavru (double-double, 13 poena, 10 asistencija) kod Splita su bili odlični Lewis Sullivan (18 poena, 5 skokova), Tyrell Nelson (17 poena, 3 skoka, 3 ukradene), svoj obol dao je i Shannon Shorter (15 poena, 7 skokova, 6 asistencija), a jednu od ključnih trica ubacio je Lovre Runjić.

- Najvažniji su bodovi, ostalo treba što prije zaboraviti. Ova nam je bila jedna od najslabijih energetskih utakmica, mislili smo u prvom dijelu da je bilo gotovo, pustili ih da se vrati. Na kraju smo s par dobrih obrana riješili utakmicu - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.