Hrvatska
Seminar košarkaških sudaca uz nogometne kolege i sjećanje na Dražena

Seminar košarkaških sudaca uz nogometne kolege i sjećanje na Dražena

Autor: A.T. Photo: UHKS

Od 13. do 15. rujna u Poreču je održan seminar sudaca, kontrolora i delegata FAVBET Premijer lige.

Seminar je odrađen na visokom nivou pod vodstvom stručne komisije Udruge hrvatskih košarkaških sudaca.

Gosti seminara bili su kontrolor suđenja Vlado Svilakos i HNL sudac Dario Bel sudac HNL koji su s košarkaškim kolegama podijelili svoja nogometna iskustva.

Visokoj razini seminara je pridonio i dolazak Davorina Nakića, šefa sudaca FIBA-e. Sudionik seminara u ulozi predavača bio je i međunarodni košarkaški sudac Aleksandar Glišić koji je sa hrvatskim kolegama predstavio svoja iskustva iz respektabilne sudačke karijere.

UHKS je vrlo uspješna udruga koja kontinuirano radi na razvoju svoga članstva. Kao dokaz toga su četiri sudca na Euroligi, dva sudca na Champions ligi, trinaest sudaca na FIBI i četrnaest na ABA ligi.

'Udruga se ponosi i svojim članom Martinom Vulićem koji je ove godine sudio finale ženskog olimpijskog turnira u Parizu. Također smo ponosni i na sudce Krunoslava Peića i Dražena Štroka koji su bili predstavnici hrvatskih košarkaških sudaca na Paraolimpijskim igrama u Parizu od 28.kolovoza do 8.rujna ove godine', ističu članovi UHKS.

Tijekom seminara u Poreču svi sudionici su nosili majice s natpisom "Život leti kapetane" te tako odali počast prerano preminulom Draženu Petroviću, hrvatskom košarkaškom velikanu koji je život izgubio u prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. godine. Ove godine, 22. listopada, obilježit će se 60. obljetnica njegova rođenja.