Regija
Seminar za trenere KS Herceg - Bosne

Seminar za trenere KS Herceg - Bosne

Autor: Z.D. Photo: Košarkaški savez Herceg Bosne

Edukacija je važna

Seminar za trenere KS Herceg - Bosne 

Košarkaški savez Herceg Bosne u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru (FPMOZ) organizirao je u subotu 10.12.2022 seminar za trenere koji rade u klubovima  KS Herceg -Bosne kao nastavak implementacije nedavno potpisanog sporazuma o suradnji. 

Osnovne metodološke principe košarkaškog treninga za više od 40 trenera pojasnio je doc.dr.sc. Miran Pehar. Bitne značajke pravilnog progresivnog kondicijskog košarkaškog treninga kao i višegodišnje iskustvo u radu sa mladim košarkašima okupljenim trenerima prenio je doc.dr.sc. Mate Brekalo. Praktične postulate temeljne košarkaške izobrazbe trenera učitelja približio gost predavač iz Španjolske profesor košarke Davor Matković.

 

S profesorom Davorom Matkovićem i doktorima košarke Sveučilišta u Mostaru Miranom Peharom i Matom Brekalom dogovorena je buduća suradnja u sustavnoj edukaciji trenera kao i izrada strategije razvoja košarke na prostoru Herceg Bosne. 

KS Herceg Bosne zahvaljuje se svim sudionicima seminara ,posebno demonstratorima  reprezentativnoj  kadetskoj selekcije košarkaša  iz svih klubova KS HB.

Tagovi