Hrvatska
Senzacija pod Tornjem!

Senzacija pod Tornjem!

Autor: Teo Cilar

Hermes Analitica šokirala Vukove!

Hermes Analitica priredila je prvoklasno iznenađenje svladavši Cibonu u gostima rezultatom 83:92. Posljednja četvrtina završila je rezultatom 17:30 za Hermes koji je na kraju mirno priveo utakmicu kraju iako je Cibona na 53 sekunde do kraja došla na minus četiri.

Cibona-Hermes Analitica 83:92 (34:20, 11:26, 21:16, 17:30)

Kompletna statistika utakmice

Ništa nije upućivalo na to da će Hermes Analitica upisati pobjedu u ovom susretu, posebno ne nakon što je Cibona dobila prvi period s 34:20. Igrači Hermesa nisu imali što izgubiti u ovom susretu pa su nastavili bez nekog pritiska i drugu četvrtinu odigrali fantastično. Velikom serijom preokreću rezultat i vode na poluvremenu 45:46.

Cibona na krilima Domagoja Bošnjaka i Melvin Clevelanda dobiva treći period s 21:16 i prelazi u vodstvo 66:62. Očekivalo se da u posljednjoj dionici mirno privedu utakmicu kraju, ali gosti su imali drugačije namjere. Na krilima odličnih Ivana Svobode i Marka Raiča odmah na početku perioda stižu Cibonu i prelaze u vodstvo, a u posljednju minutu i pola ulaze s osam koševa viška. Cibona se vratila na 81:85, ali Svoboda je na 50 sekundi do kraja bio miran s linije slobodnih bacanja dok Marko Tomas na drugoj strani promašuje tricu. Svoboda se opet našao na liniji bacanja i opet je zabio oba te na 39 sekundi do kraja potvrdio pobjedu Hermesa.

Nekoliko puta spomenuti Svoboda ubacio je 23 poena i uhvatio četiri skoka, Raič se zaustavio na 19 uz četiri osvojene lopte i tri asista. Kod Cibone kod koje je potpuno zakazala klupa koja je ubacila svega četiri poena. Najbolji kod Cibosa bio je Domagoj Bošnjak s 29 poena i stvarno se ne sjećamo kada je on zabio toliko poena, a njemu uz bok bio je Cleveland s 25 poena, šest skokova i četiri osvojene lopte. Već u petak Cibona u sklopu ABA lige dočekuje Zadar.