Hrvatska
FOTO: Senzacija u Draženovom domu: Alkar srušio Cibonu, fešta je počela već na parketu

FOTO: Senzacija u Draženovom domu: Alkar srušio Cibonu, fešta je počela već na parketu

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: Marin Sušić

Jovanović je upozoravao, ali...

Apsolutnu senzaciju priredio je Alkar u Zagrebu, gdje je u potpunosti nadigrao Cibonu i to tek drugi put u povijesti, a prvi u Draženovom domu. Nestvarno dobra, zrela i prava muška partija od strane momčadi Marka Trninića koja će biti upisana zlatnim slovima u povijesne knjige, piše sinjski portal Ferata.hr

Cibona – Alkar 78:84 (24:24, 21:21, 14:16, 19:23)


Zagreb – KC Dražen Petrović
Suci: Franko Gracin, Žarko Kovačević, Antun Toni Reić

Cibona: Vujović, Radovčić (17), Vranković, Mustapić (4), Prkačin (14), Gegić (8), Majcunić (6), Gnjidić (4), Branković (4), Drežnjak (6), Reuvers (10), Nakić (5).

Alkar: B. Jurela, Vrkić (16), Pralija, Putnik, Krstanović (2), Lukačić (3), Šarić (4), Tomašević, Vučić (17), Jukić, McGlynn (20), Gilbert (22).

Odlično je prvo poluvrijeme odigrao Alkar u Draženovom domu. Cibona je povela 9:5, ali na krilima Vučića Alkar preokreće rezultat, nakon čega se nastavilo relativno izjednačeno, uz promjene u vodstvu te dobru rolu inspiriranog Gilberta koji je tricom u završnim sekundama postavio 24:24, krajnji rezultat prve četvrtine.

Odlično je Gilbert nastavio i poslije mini odmora, nova trica i kasnije dvica držali su sinjsku momčad u vodstvu, a tricom Vrkića semafor je pokazao i pet viška na strani gostiju (27:32). Bilo je tu prostora i za veću prednost, ali nekoliko brzopletosti u napadu odnijelo je tu mogućnost pa su domaći brzo rezultat okrenuli na svoju stranu (34:32). No, Alkar se nije dao u završnici pa se uz ubačaj McGlynna na odmor otišlo s po 45 koševa na svakoj strani.

Nastavak utakmice donio je dosta grča kod obje momčadi, o čemu je najbolje posvjedočiti po tek četiri koša sa svake strane u prvih pet minuta treće četvrtine. Alkar je prvi povezao dva napada i stigao na plus četiri u 26. minuti, koliko je bilo i dvije minute kasnije. Sinjani tada upadaju u mini krizu, što domaći koriste i serijom 6-0 dolaze u prednost, ali i na to je stigao sinjski odgovor za plus dva pred četvrtu četvrtinu (59:61).

Iako je Radovčić ponovno prednost preselio na stranu svoje momčadi, MyGlynn je potegnuo dvije dalekometne trice za novih plus četiri, na četiri minute prije kraja. Tri minute prije kraja rezultat je bio poravnat (73:73), a onda je opet senzacionalni McGlynn skoro s centra stavio novu tricu i domaće ostavio u totalnom čudu.

Novi nevjerojatan ubačaj američki razigravač zabio je iz kontakta u 39. minuti i donio tri viška Alkaru, a ta prednost bila je i na ulasku u zadnju minutu. Alkar se obranio, dobio loptu i potom iznudio novi napad na 35 sekundi prije kraja, a tada Vučić, 30 sekundi prije kraja, poteže još jednu tricu za plus šest i time trasira put prema pobjedi

Cibona je bila u nokdaunu, izgubila je još jednu loptu, napravila faul na Vrkiću koji pogađa jedno bacanje za plus sedam. Na semaforu je ostalo 19 sekundi, Cibona je krenula u napad, dobila “nategnuti” faul na trici, dva pogodila, a kasnije je s linije bacanja Krstanović samo potvrdio senzacionalnu pobjedu.

Već u srijedu Alkar na domaćem terenu igra protiv Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore