Hrvatska
Senzacionalna Ribola preko Škrljeva izborila Final Eight Krešinog kupa, bilo je i +22

Senzacionalna Ribola preko Škrljeva izborila Final Eight Krešinog kupa, bilo je i +22

Autor: Duje Jurić Photo: Marin Sušić

Delaš i Krešić predvodili Kaštelane do pobjede

Nakon nastupa u Alpe Adria Cupu, košarkaši Adria Oil Škrljeva oprostili su se već na prvom koraku i od daljnjeg nastupa u Kupu Krešimira Ćosića izgubivši u Kaštel Sućurcu od domaćeg prvoligaša KK Ribola Kaštela 79:70

Ovim porazom Zeleni sa Škrljeva nisu se uspjeli po treći put plasirati na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, pa ostaje da su prvoligaši za njih kobni, jer su prije dvije godine izgubili i od tadašnjeg prvoligaša Pule.

Katastrofalno prvo poluvrijeme odigrali su košarkaši Adria Oil Škrljeva izgubivši ga sa osamnaest razlike 48:30. Gosti sa Škrljeva poveli su 3:0 nakon što je položio Nik Slavica te iskoristio dodatno slobodno bacanje. Ostatak je pripao domaćoj Riboli Kaštela, čiji se igrači nisu uplašili HT Premjerligaša, nego su tricama zasuli protivnika zabivši osam iz šesnaest pokušaja. Kod Kaštelana u prvih dvadeset minuta istaknuo se Mario Krešić sa 14 postignutih koševa, dok su Ante Delaš i Ivan Rašetina dodali po osam. S druge strane Nik Slavica zabio je osam, a Stefan Šajin koš manje. Nedostatak kapetana Josipa Barnjaka i Maria Rajčića se jako osjetio, a ekipa koja je u subotu slavila u Šibeniku, bez gore spomenutih igrača, nije dala svoj maksimum.

I nastavak je u znaku domaće ekipe koja 23' ima najveću prednost od čak 22 razlike pri rezultatu 56:34. Adria Oil Škrljevo u 37' uspjelo se približiti na minus osam 74:66, ali nakon toga nisu čak pet napada uspjeli postići koš iz igre. 

Na kraju zaslužena pobjeda domaćina, koji je imao više volje i htjenja. Najučinkovitiji na utakmici bio je Slavica sa 26 postignutih koševa i 6 skokova i 2 asistencije. Kod domaćina iskusnik Delaš postigao je 19, Krešić 18, a Ante Perkušić 14 koševa.