Regija
Senzacionalni rezultati u ABA ligi: Poraz Zvezde koji bi skupo mogao koštati Zadrane

Senzacionalni rezultati u ABA ligi: Poraz Zvezde koji bi skupo mogao koštati Zadrane

Autor: Branko Tabak

Oba finalista prošlogodišnjeg finala doživjela poraze.

Krka je s 13 pogođenih trica, od kojih je pet 'palo' u posljednjoj četvrtini, a ključne dvije pogodio je Marko Jošilo,  torpedirala prvaka ABA lige i člana Eurolige Crvenu zvezdu.

Na svom parketu slovenska je momčad slavila 79-73.  Igrač utakmice bio je Jošilo koji je trice gađao 4-4, postigao je 19 poena uz 3 skoka i asistenciju.


Krka je tako nakon pobjede protiv Zadra na Višnjiku s osam poena razlike (nije nevažno, jer danas, sutra ova pobjeda može imati vrijednost kao dvije) iznenađujuće uzela bodove i protiv favorizirane Zvezde i u ranoj fazi lige dovela Zadrane u vrlo nepovoljan položaj.

Uzmemo mi li u obzir da je i poraz Zadrana od Mege od 24 poena zapravo poraz koji u slučaju istog broja bodova može donijeti prednost Megi, odnosno teško dostižan na Višnjiku, onda je slika oko zadarske ugroženosti još jasnija.

Istina, i Cibona je na 0-3, ali do sada su Cibosi gubili od momčadi koje imaju kudikamo veće ambicije u ovoj sezoni od Mege i Krke. 

Drugi je ovo poraz Zvezde u tri kola i ne bi nas iznenadilo da nakon Piksija Subotića (Budućnost) i Ante Nazora (Zadar) i trener prvaka ABA lige Milan Tomić izgubi radno mjesto.

Istovremeno još jedno iznenađenje priredila je Primorska koju uspješno vodi Jurica Golemac. Nakon pobjede protiv Partizana, novi je član ABA lige bio bolji i od Budućnosti u Podgorici 80-83.