Europa i Svijet
Hrvatska
Serdarušić o pozivu u reprezentaciju: Iza ovog stoji veliki broj ljudi

Serdarušić o pozivu u reprezentaciju: Iza ovog stoji veliki broj ljudi

Autor: Josio Begonja/Cedevita Junior Photo: Josip Begonja/KK Cedevita Junior

'Hvala i mojim prijateljima...'

Nakon što je odigrao odličnu sezonu, naš Renato Serdarušić dobio je veliko priznanje. Pozvan je u hrvatsku reprezentaciju za nadolazeće pretkvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2025. godine.

22-godišnji Serdarušić prošao je mlađe kategorije Cedevite Junior i bio je član ekipe koja je osvojila Prvu ligu te osigurala ulazak u HT Premijer ligu. Uz kvalitetan rad Renato se kroz sezonu digao na višu razinu te je pokazao treneru Mulaomeroviću da se na njega može računati kao na ozbiljnog člana rotacije.

Hrvatska reprezentacija će u sklopu pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine u srijedu, 19. srpnja, ugostiti Irsku, a u subotu, 22. srpnja na redu je Luksemburg. Tjedan dana kasnije, 29. srpnja, slijedi utakmica u Dublinu, a 2. kolovoza u Luksemburgu.

"Igrati za Hrvatsku reprezentaciju je moj životni san, s ponosom ću nositi hrvatski dres. Ovo je velika stvar za mene, ali iza ovog uspjeha stoji veliki broj ljudi. Želim se zahvaliti svima u klubu koji su mi pomogli kroz sve godine da dođem do ovog nivoa, moram se zahvaliti i svim mojim prijateljima i obitelji na podršci. Jedva čekam da se okupimo i da se borim s nekim od najboljih hvatskih igrača," rekao je novi hrvatski reprezentativac Renato Serdarušić.