Hrvatska
Serija Dubrave na iskušenju kod Dinama

Serija Dubrave na iskušenju kod Dinama

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dinamo Zagreb

ZG derbi

Zagrebački dvoboj 31.kola Favbet Premijer lige u srijedu od 19.30 u KC Dražen Petrović igraju Dinamo i Dubrava. Obje momčadi u ovaj susret ulaze nakon pobjeda u prošlom kolu, a Dubrava s nizom od šest uzastopnih pobjeda s kojima su stigli u borbu za doigravanje. Dinamo je slavio u dva ovosezonska susreta i njihova razmišljanja se već lagano okreću doigravanju gdje će ih čekati Cedevita Junior.

 ”Utakmica koja u ovoj fazi prvenstva ima priličan značaj za nas jer se pokušavamo stabilizirati na tom petom mjestu a Dubrava se bori za tu zadnju poziciju koja vodi u playoff. Dubrava je u fenomenalnom ritmu, imaju šest pobjeda za redom u Premijer ligi. Pojačali su se s dva dobra igrača i izgledaju sve bolje i bolje kako se prvenstvo bliži kraju. Mi ih maksimalno respektiramo i pokušat ćemo podići nivo naše igre i pripremati se za četvrtfinale doigravanja”, kaže kapetan Dinama Hrvoje Garafolić koji se nakon ozljede vratio na parket u posljednjem susretu na gostovanju kod Škrljeva gdje je Dinamo prekinuo iz od četiri uzastopna poraza.

Dubravaši s puno samopouzdanja ulaze u ovaj susret.

 ”Napravili smo lijepi niz, ali se nismo zadovoljili jer nam je velika želja ući u doigravanje. Znamo tko stoji s druge strane, momčad koja je fizički dosta jaka i ima najviše sličnosti sa Zadrom, puna iskustva i prethodne utakmice s njima su nam pouka kako igrati i kako se pripremiti na jedan drugačiji način. U tim utakmicama s njima imali smo dosta problema s njihovim visokim igračima i skokom u napadu i to jedan od segmenata na što se moramo posebno fokusirati. Dinamo je jedna odlična momčad, dobro vođena s klupe i moramo biti na našim gornjim granicama mogućnosti da upišemo pobjedu koja bi nas ostavila u borbi za doigravanjem”, rekao je kapetan Dubrave Mateo Vidović.