Hrvatska
Regija
Serija Zadra od osam uzastopnih pobjeda na velikoj kušnji

Serija Zadra od osam uzastopnih pobjeda na velikoj kušnji

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

S Megom u nedjelju u podne

Serija Zadra od osam uzastopnih pobjeda u AdmiralBet ligi i domaćem prvenstvu u nedjelju će biti na velikoj kušnji. Zadrani će u ranom terminu od 12 sati o goste Megi MIS, momčadi koja ih je uvjerljivo pobijedila na ABA Superkupu i koja je po prikazanoj igri zasigurno u gornjoj polovici po kvaliteti. Posebice se u momčadi ističe mladi Nikola Topić, jedan od najvećih talenata srpske košarke, koji je u dosadašnjih pet utakmica postizao u prosjeku 19,4 poena.

Trener Danijel Jusup imao je dosta razloga za zadovoljstvo prošlih tjedana, nada se da će se u jednakom raspoloženju vratiti u Zadar.

– Mega je uz Igokeu po meni najbliža ovom trojcu najjačih u ABA ligi. U Superkupu su nas dobili preko 30 razlike, poletna su ekipa sa sjajnim playmakerom. Uz Topića imaju i dobrog centra Plavšića, Jankovića koji im donosi iskustvo, našeg Jelavića koji im je također bitna karika… Uglavnom, brza momčad koja trči, šutira, igra moderno. Mi se već neko vrijeme pripremamo za tu utakmicu, vjerujem da ćemo biti spremni. Rani termin nam ne bi trebao biti smetnja, kako nama tako i njima, kaže Jusup.

Zadar je nakon dva početna poraza u AdmiralBet ABA ligi zabilježio tri pobjede, protiv Mornara-Barskog zlata, Krke i Cibone. Slavljem u Beogradu Zadar bi zasigurno ušao u euforiju, jer je sljedeći protivnik na Višnjiku za tjedan dana Crvena zvezda. Očekivanja navijača svjestan je i Lovro Mazalin.

– Očekuje nas jako zahtjevna utakmica u Beogradu, znamo da Mega pogotovo na domaćem terenu igra veoma agresivnu  i atraktivnu košarku. Imaju puno mladih i talentiranih igrača i ne smijemo im dati  da se razigraju od prve minute. Mi smo sa svojom pripremom za Megu već krenuli, nadam se da ćemo doći u što boljem raspoloženju, sa što više energije. Naš najveći cilj je kao svaku utakmicu dati sve od sebe i vidjet ćemo kud će nas to odvesti, kaže Mazalin.

Utakmica se igra u nedjelju u 12 sati uz prijenos na Areni Sport 2.