Hrvatska
Sesar: Imali smo probleme, ali to ne treba potencirati jer bi umanjilo zasluženu pobjedu Zadra

Sesar: Imali smo probleme, ali to ne treba potencirati jer bi umanjilo zasluženu pobjedu Zadra

Autor: Z.D. Photo: Marin Sušić

Izjave nakon druge utakmice polufinalne serije doigravanja Cibona-Zadar i plasmana Zadrana u finale

Josip Sesar, kormilar Cibone:

„Prije svega želim čestitati Zadranima na prolasku u finale. Što se nas tiče, čestitao bih stvarno našim igračima što su izdržali sve ono što su izdržali tijekom sezone i nadam se da se takav scenarij, s toliko problema, više neće ponoviti. U polufinalnoj seriji smo igrali bez četvorice igrača s početka sezone, sve je to itekako utjecalo na ovakav rasplet. Kapusta nam je igrao pod temperaturom, Smajlagić također s tabletama protiv bolova, ali to ne treba potencirati jer bi umanjilo zasluženu pobjedu Zadra. Bili su dominantni u radnom dijelu košarke i to je napravilo razliku. Naša je momčad šuterski „mekša“ od protivnika, međutim, u ovom fizičkom smislu s manjkom igrača u rotaciji nismo mogli nadoknaditi energiju. Zadru i Spitu želim dobru finalnu seriju i neka pobijedi bolji“.

Krešimir Radovčić, kapetan Cibone:

„Čestitam Zadru na ulasku u finale. Da ste vidjeli naše treninge posljednjih dana sve bi vam bilo jasno. Bilo nas je praktički samo za jednu petorku, tako da smo se i na utakmici „krpali“ na sve strane i načine. Jednostavno nismo uspjeli parirati protivniku na fizičkom planu, što se najbolje vidjelo na njihovim skokovima. U takvim okolnostima teško smo mogli ostvariti više i pobjeda je otišla na stranu Zadrana“.

Danijel Jusup, trener Zadra:

„Odigrali smo odličnu utakmicu i čestitam svojim igračima. Morali smo odigrati koncentrirano u defanzivi, pripaziti na njihove šutere te ostvariti dominaciju u skoku. Da smo pritom bili uspješni pokazuje broj osvojenih lopti i skokova u napadu. Stvarno smo u tim elementima dominirali, a onda dođe i sigurnost u šutu. Cibona je očito imala određenih problema u svom kadru, što nam je u neku ruku olakšalo posao. Zahvaljujem publici što nas je došla pozdraviti, a nakon jednog dana odmora, krećemo s pripremama za finale“.

Arijan Lakić, košarkaš Zadra:

„Gusto je bilo u početku utakmice, rezultat je bio u egalu u prvih 15 minuta dok nismo uhvatili bolji ritam. Tada smo počeli igrati našu igru, trčati i skakati. Imali smo bolju kontrolu i držali smo razliku u drugom poluvremenu. Uz još jedan korak više napravili smo veću i nedostižnu razliku i čestitam dečkima i stručnom stožeru na uloženom trudu i ostvarenoj pobjedi. Idemo sada završiti posao do kraja“