Hrvatska
Sesar nakon pobjede: Rezultat kakav bude, najvažnije je sačuvati igrače od ozljeda

Sesar nakon pobjede: Rezultat kakav bude, najvažnije je sačuvati igrače od ozljeda

Ubitačan ritam - svaka dva dana utakmica.

U 22. kolu HT Premijer lige Gorica je na svom parketu nadigrala Furnir 91:73 i tako uzvratila za poraz u Dubravi u prvom dijelu sezone. Furnir je samo na startu vodio, a Gorica je s tri trice Ivana Batura i jednom Karla Uljarevića dobila prvu četvrtinu 24:18. Dubravaši su rezultatski priključak držali do sredine druge četvrtine (36:34), da bi Gorica do odmora napravila seriju 13:2 za 49:36.

Uspio se Furnir u trećoj četvrtini još jedanput vratiti u utakmicu nakon trica Petra Perića i Ivana Tvrtka Majića (63:61), ali samo zakratko jer je tricom Ozrena Pavlovića u posljednjoj sekundi treći period Gorica završila s +7 (68:61). U posljednjih deset minuta sve dvojbe su riješile trice Marka Bakovića i Uljarevića (81:66).

Gorica je ubacila 14 trica, a po 14 poena ubacili su Uljarević i Pavlović. Po 12 su dodali Krešimir Ljubičić i Ante Mašić. Kod Furnira koji je imao 23 izgubljene lopte Luka Pandurić je ubacio 19 poena (8s, 4as). Tramaine Isabell je dodao 12, a Majić i Ante Smolić po 11 poena.

” Zaslužena pobjeda Gorice koja je imala puno manje pogrešaka od nas. Ozbiljna košarka s 23 izgubljene lopte se ne može igrati. Želim im sreću na predstojećem ABA 2 turniru u Sarajevu” - bio je kratak trener Furnira Jeronimo Šarin

”Očekivana pobjeda, a možda teže nego što konačni rezultat sugerira. Ono što je meni bilo bitno je da svim igračima dam podjednaku minutažu, a možda sam u posljednjoj četvrtini više držao ovu visoku petorku s kojom smo preuzimali jer sada nas čeka težak i naporan raspored. Igrali smo bez Mazalina, te Bakovića koji nije dovoljno zaliječen, a igramo sada svaka dva dana utakmice i ono što mi je najbitnije u ovom trenutku je izbjeći ozljede, a rezultat kakav bude’‘ - ističe Josip Sesar, trener Gorice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore