Hrvatska
Sesar nakon poraza od Novog Zeland: Za nas turnir tek počinje

Sesar nakon poraza od Novog Zeland: Za nas turnir tek počinje

Bilo je umora, ali...

Josip Sesar, izbornik reprezentacije, nakon poraza od Novog Zelanda u drugoj utakmici Olimpijskog kavlifikacijskog turnira: 

"Ne treba tražiti alibije, međutim danas nismo imali energiju kakvu smo imali jučer, obzirom da je ovo druga utakmica u 16 sati. Bili smo cijelo vrijeme tu negdje, pokušavali smo, momci su se stvarno trudili, no imali smo problema s njihovim ranim napadima i brzim dotrčavanjima, s igrom 2 na 2 i skupljanjem naše obrane. A i pogađali su sve, imali su šut za 3 poena preko 40%. Na kraju je bilo i par loših reakcija u napadu, nekoliko puta lopta nije došla do Ivice, a i kad je dobio loptu, presjekli su to s dobrim udvajanjem.

Zapravo možemo reći da za nas turnir tek počinje, u subotu je polufinale i nadam se da nam ova utakmica neće napraviti štetu u vidu rezultata, no za to još trebamo sačekati susret Novog Zelanda i Slovenije i vidjeti tko nas očekuje u polufinalu."

U drugoj skupini najvjerojatnije u polufinale idu Grčka i Dominikanska Republika. Imate li favorita?

"Nemam favorita. Računica je da Slovenija mora dobiti s više od 11 razlike da bi išla u polufinale, a s 29 i više da bi bili prvi u grupi. No, tim se ne treba baviti, mi imamo svoj put. Sutra ćemo se odmoriti, navečer ćemo već znati na koga idemo i pripremati utakmicu. Dva dana regeneracije će nam dobro doći, sutra ćemo imati slobodan dan, radit ćemo samo analizu današnjeg susreta i ukazati na stvari koje je trebalo drugačije raditi. Dan iza radimo pripremu za polufinale."

Kapetan Dario Šarić odgovorio je na pitanje novinara o mogućnosti utjecaja umora na odluke na terenu:  

„Moguće je. Nije to samo kod nas, kad te uhvati umor donosiš ishitrene odluke, možda ti nedostaje mrvica snage za bolji završetak. Borili smo se, mislio sam da smo tu, da ćemo preokrenuti u svakom trenutku. No, takav je sport. Možda i nije loše da nas malo vrati, da moramo biti ponizni i vjerovati da moramo imati 100% svaki posjed i svaku obranu i moramo igrati timski. Ušli smo malo nervozno, htjeli smo, i nervoza  nas je pojela tijekom utakmice jer smo htjeli što prije to dovesti kraju. Novi Zeland je odigrao 40 minuta dobru utakmicu, grizli su i na kraju im se isplatilo, a nama je to pouka za sljedeću utakmicu.“

Dario Drežnjak je u porazu postigao 10 poena uz 100% preciznosti (dvije trice u dva pokušaja te četiri slobodna bacanja): 

Što je, tu je, sigurno prolazimo i moramo se boriti dalje i popraviti probleme koje smo imali. Ništa nije gotovo, no malo smo si otežali. Novozelandska ekipa ima kvalitetu šuta i bili su svjesni toga da nemaju što izgubiti. Imali su neke šuteve u prvoj sekundi nakon prelaska u napad i bili su precizni. U jednom trenutku smo to uspjeli zaustaviti, ali jednako su nastavili i u drugom poluvremenu. Nažalost, mi smo stali u napadu na kraju utakmice i oni su zasluženo pobijedili. Bilo je umora kod nas, ali trebali smo bolje.“