Hrvatska
Sesar se zahvalio publici na podršci, Zula žali za lošom predstavom

Sesar se zahvalio publici na podršci, Zula žali za lošom predstavom

Autor: Saša Ćirić

Gorica je nadigrala Split u svakom pogledu.

Konferencija za novinare nakon posljednje četvrtfinalne utakmice bila je teška za KK Split, organizatora turnira. Bolan poraz od Gorice nije najbolje sjeo publici, koja je tražila smjenu trenera Vladimira Anzulovića. Strateg Splita je s knedlom u grlu prokomentirao utakmicu.

- "Čestitam kolegi Josipu Sesaru i njegovoj Gorici na zasluženoj pobjedi. Očekivali smo tešku utakmicu, a nije lako igrati kad imaš ovako loš šuterski dan. Teško je onda pričati o nekakvoj obrani."

Nije mu bilo u planu koristiti usluge Pavla Marčinkovića, bar ne u tolikoj mjeri. No, kad je voda došla do grla, morao je pokušati.

- "Da, nije bilo predviđeno da igra ovoliko, ali zbog tri glupa Kalajžićeva faula sam morao nešto drugo pokušati. Plan je bio da igramo s Veljačićem i Kalajžićem kao bekovskim parom, ali to iz navedenih razloga nismo mogli. Pavle je igrao sa slomljenim prstom i nemam mu što predbaciti."

Tribine su u jednom trenutku zazivale Zulin odlazak. Je li ga to pogodilo?

- "Tribine su skandirale s pravom, porazi se skupo plaćaju, navijači imaju svako pravo komentirati i žao mi je da danas nismo pružili bolju predstavu."

Josip Sesar je ostao velik u pobjedi.

- "Htio bih se zahvaliti publici, koja je svaki put toplo dočekala moju momčad i mene kao trenera. Što se same utakmice tiče, dobro smo se pripremili. Tek 63 primljena poena na terenu momčadi koja organizira kup je velik uspjeh, a to je znak da smo bili iznimno fokusirani u obrani i imali snažniju želju za pobjedom. Imali smo 39 skokova, a to je Splitov forte, dakle nadigrali smo ih i u tom segmentu. Split je, moram reći, imao veliku nesreću ove sezone s ozljedama i Zuli svakako nije lako raditi u takvoj situaciji."

Dodao je i pokoju riječ o emocijama svojih igrača.

- "Kad jedan Ivan Papac, koji je iznimno miran momak, u 32. minuti pokaže emocije, onda znamo da smo na pravom putu. Ipak, ja bih rado mijenjao pobjedu u kupu za onu u prvenstvu, jer smo u iznimno teškoj situaciji."

Najavio je i utakmicu s Cedevitom.

- "Protiv Cedevite možemo izaći na teren (smijeh). Ma, ne opterećujemo se. Moji dečki će kao nagradu dobiti utakmicu protiv Eurocup momčadi i pokušat ćemo parirati. Pitanje je kada će oni uopće ići večeras spavati."