Hrvatska
Sesar uoči Zadra: Božić je sjajan, ali  prvo ime Zadra je Drežnjak

Sesar uoči Zadra: Božić je sjajan, ali prvo ime Zadra je Drežnjak

Autor: Cibona Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Utakmicu najavljuje i Vuk Vuk

Vrijeme je za završnicu Supersport Kupa Krešimir Ćosić. Ona se ove godine odigrava u KC Dražen Petrović u organizaciji Košarkaškog saveza grada Zagreba, a pobjednički trofej brane Vukovi. Prva prepreka ovaj puta bit će im momčad Zadra u derbiju koji je na rasporedu u srijedu od 20 sati.

Cibosi i Zadrani dvaput su se susreli tijekom dosadašnjeg dijela sezone, a zagrebački je sastav upisao obje pobjede. Prva dva boda osvojili su još početkom natjecateljske godine kada su na domaćem parketu uvjerljivo pobijedili s 91:73. Drugi put slavili su u Zadru gdje su pred gotovo pet tisuća navijača svladali domaćine sa 75:68. Sada će izabranici Josipa Sesara i Danijela Jusupa ponovno odmjeriti snage, ali ovaj put ulog je ipak veći – pobjednik će u polufinale Kupa.

„Vjerujem da svi klubovi koji su se plasirali jedva čekaju da krene ta završnica i očekuju veliku podršku navijača. Što se tiče Cibone, nas čeka utakmica protiv Zadra, možda i najjačeg protivnika u ovom dijelu natjecanja. Kvalitetna su momčad koja igra odličnu košarku na veliki broj poena. Igrali smo dvaput međusobno ove sezone i među nama nema nepoznanica. Bez obzira na sjajno izdanje Božića, mislim da je njihov prvi i najstabilniji igrač ipak Drežnjak na kojeg moramo obratiti posebnu pozornost. Sigurno će to biti dobar i zanimljiv susret. Svi smo zdravi, spremni i s nestrpljenjem čekamo da krene“, najavio je Cibonin trener.

Strateg Vukova na raspolaganju će imati kompletan kadar, a među tih 11 igrača bit će i Domagoj Vuković, nekadašnji prvotimac Zadra.

„Pred nama je tjedan u kojem se borimo za prvi trofej, ali mi to ne gledamo tako. Koncentrirani smo isključivo na Zadar. Izuzetno ih respektiramo, ekipa su s odličnom energijom i sa stvarno dobrim pojedincima. Moramo dati sve od sebe, igra se samo jedna utakmica i nema popravka. Vjerujem da uz energiju i što veći broj ljudi na tribinama možemo doći do pobjede“, istaknula je Cibonin krilni centar.

Utorak i srijeda rezervirani su za četvrtfinalne oglede, a u četvrtak je na rasporedu ždrijeb polufinala. Polufinalni dvoboji igrat će se u petak, dok je veliko finale zakazano za subotu. Ulaznice se u online prodaji mogu nabaviti putem sustava Ulaznice.hr ili na njihovim prodajnim mjestima. Na dan utakmica one će se moći kupiti i na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović, a u prodaji će biti i dnevne ulaznice po cijeni od 5, odnosno 10 eura.