Hrvatska
FOTO: Sesarova Gorica nadigrala Tomasov Zabok i izborila 'dvije pobjede u jednoj'

FOTO: Sesarova Gorica nadigrala Tomasov Zabok i izborila 'dvije pobjede u jednoj'

Autor: KK Gorica

+13 za bolju startnu poziciju.

Ekipe Gorice i Zaboka odigrale su danas zanimljivu i borbenu utakmicu. Zabok je energetski jače ušao u susret, ali je Gorica boljom igrom u 2. poluvremenu došla do važnih bodova.

S 5 poena Ivana Majcunića Gorica je otvorila utakmicu vodstvom 5:2, ali gosti iz Zaboka silovitiji su bili tijekom 1. četvrtine i tricom Andre Anzulovića došli do svojeg najvećeg vodstva 10:21. Do kraja 1. dionice Gorica smanjuje na 14:23, a u nastavku polako nadoknađuje zaostatak ponajviše koševima danas odličnog Ante Mašića.

Prije odlaska na veliki odmor Zabok je zadržao još samo 1 poen prednosti, tj na semaforu je 37:38.

U nastavak utakmice domaćini ulaze furiozno i košem Ivana Papca završavaju seriju 13:0 za vodstvo 50:38. Gosti se bude i koševima Antonia Črnjevića dolaze na -6 (52:46), ali Gorica do kraja 3. četvrtine ipak odlazi na dvoznamenkastih +11 (60:49).

Zadnju dionicu otvara Patrik Jambrović tricom za 60:52, a zatim nekoliko minuta ekipe ne postižu niti poen radeći često prekršaje u napadu.

Utakmicu napokon prelamaju Ante Mašić dvicom, Ivan Majcunić tricom i Ante Baković zakucavanjem za seriju 7:0 i rezultat je 67:52.

Obrane tada malo popuštaju i do kraja utakmice igrači Josipa Sesara lagano održavaju prednost. Utakmica završava zasluženom pobjedom Gorice 82:69.

Goričane je predvodio Ante Mašić s 20 poena (trica 4 od 5), Ivan Majcunić je pridodao 14 poena i 5 skokova, a Marko Baković je stavio 13 poena uz 9 skokova od čega 7 napadačkih što je Goričanima često omogućavalo 2. ili 3. napad.

Kod Zabočana je najefikasniji bio Antonio Črnjević s 20 poena i 5 skokova, a Krešimir Radovčić ga je pratio s 12 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

Osim vrlo važnih bodova ova pobjeda od 13 poena razlike posebno je bitna i zbog eventualne diobe mjesta s ekipom Zaboka na kraju sezone jer je njome nadoknađen poraz od -12 iz prvog dijela sezone. Možda će nam upravo ovih +13 donijeti bolju startnu poziciju u Play offu.

Rezultati by SofaScore