Hrvatska
Šesnaestogodišnji Mario Krešić 'uništio' Đakovčane

Šesnaestogodišnji Mario Krešić 'uništio' Đakovčane

Autor: HKS

Blistava utakmica zlatnog kadeta.

U 7. kolu Prve muške lige Kaštelani su nadigrali Đakovčane 88-61 (21-13, 28-18, 18-10, 21-20) i tako nako serije od pet uvodnih poraza, s dvije povezane pobjede pobjegli s dna ljestvice.                                   

Mario Krešić će uskoro napuniti tek 16 godina, a već je uspio oduševiti svojim nastupom u seniorskoj momčadi Kaštela i to u izuzetno važnom susretu i u situaciji u kojoj mu klubu stoji 'mač nad glavom'. Svima je pokazao zbog čega je bio članom zlatne generacije hrvatskih reprezentativaca koji su u Novom Sadu postali prvaci Europe, a Đakovčanima je ubacio ni manje ni više nego 24 poena. Susret je završio sa sjajnim šutom (10/14, trice 2/4), a s Marinom Vručinićem i Ivanom Rašetinom podijelio je i titulu najboljeg skakača utakmice. Svi su oni uhvatili po 7 lopti, a Mario ih je uspio još četiri i 'ukrasti'. 

Kod gostiju je očekivano najveću prijetnju domaćoj momčadi predstavljao Matej Karlović koji je postigao 27 poena i 6 skokova te bio prvi strijelac susreta. Matej Češkić je ubacio 13 poena i imao dvije osvojene lopte.