Hrvatska
Šest sedam, sedam šest - Zabok na vratima doigravanja, Osječani u komplikacijama

Šest sedam, sedam šest - Zabok na vratima doigravanja, Osječani u komplikacijama

Autor: Saša Ćirić

Napeta borba za broj sedam, ali i osam.

Susret 30. kola HT Premijer lige između Vrijednosnica Osijek i Zaboka završio je pobjedom gostiju rezultatom 67-76. 

Ključna dionica utakmice je bila ona druga, u kojoj je Zabok na obje strane terena bio dominantan - primio je svega 12, postigao 27 poena. Jednom kad su gosti uspostavili ozbiljniju rezultatsku prednost, domaćim igračima je bilo prilično teško vratiti se u susret zbog činjenice da je petorka rasterećena sa svega četiri i pol minute doprinosa s klupe, sve mladog braniča Franca Filipovića. U tako suženoj rotaciji, u kojoj je osobito visokim igračima bilo teško čuvati se od osobnih pogrešaka s jedne strane, a igrati koliko-toliko čvrstu obranu s druge, svaki pokušaj povratka u utakmicu trošio je enormne količine snage Brokera.

Sjajno su to iskoristili bivši igrači Zadra Eyassu Worku (22 poena, 7 skokova) i Petar Marić (13 poena, 8 asistencija) uz veliku pomoć jednog od najboljih šestih igrača u ligi, Patrika Jambrovića (14 poena, 7 skokova). Osječanima nije bila dovoljna ni sjajna partija Pave Paića (28 poena, 9 skokova), kao ni double-double učinak kapetana Roberta Kujundžića (16 poena, 10 skokova). 

Zabok je trenutno na omjeru 13-17, Šibenka mu puše u vrat s istim brojem poraza i dvije pobjede manje. Ukoliko Šibenčani sutra potvrde status velikog favorita protiv Hermesa, ove dvije momčadi će ući u međusobni dvoboj za tjedan dana koji može direktno odlučiti o sedmom mjestu na ljestvici. Brokeri idu u goste sjajnom Škrljevu - neće im biti lako protiv zahuktalih dečkiju s Kvarnera!