Hrvatska
Šesta pobjeda Gorice u nizu, Zabok u velikoj krizi igre i rezultata

Šesta pobjeda Gorice u nizu, Zabok u velikoj krizi igre i rezultata

Autor: KK Gorica

Zabočani na -24!

Nove tribine dočekale su solidan broj navijača koji su došli podržati ekipu Gorice kako bi produžila niz od 5 pobjeda. Međutim, gosti iz Zaboka su bili ti koji bolje otvaraju utakmicu. Nakon 3 uvodne minute s 4 poena Lončara te po dva Tomasa, Jambrovića i Galića igrači Ivana Tomasa vode 10:4.

Bio je to signal za uzbunu igračima Josipa Sesara koji podižu nivo igre u oba smjera i rade seriju 15:0 te Gorica dolazi u vodstvo 19:10. S istom razlikom od 9 poena završava 1. četvrtina (25:16).

U drugoj četvrtini Gorica svojom kombinatornom igrom gradi još veću prednost te na poluvrijeme odlazi sa zalihom od 17 poena (44:27). Početkom nastavka Papac zakucava i Gorica odlazi na +21 te se čini da je utakmica odlučena.

Međutim, tijekom treće četvrtine i početkom zadnje dionice Zabočani igraju zonu, a u napadu tricama i pick and rollom stvaraju probleme Gorici koja brzo izlazi iz bonusa pa je razlika u nekoliko navrata spuštena na 12 poena.

Ipak, Goričani su ti koji imaju više snage i furioznom završnicom ostavljaju goste daleko iza sebe sve do konačnih +24 (87:63).

Goričane je opet krasio kolektiv i ravnomjerna podjela minutaže desetorice igrača. Nitko nije uzeo više od 10 šuteva, a najučinkovitiji su bili Ivan Vraneš i Lovro Mazalin s po 14 poena. Uz bok njima prododali su se Pero Babić i Ante Mašić svaki s po 13 poena.

Kod Zabočana su se istaknuli Luka Tomas s 15 poena, Markus Lončar s 12 ubačaja i Andro Anzulović koji se zaustavio na 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA