Hrvatska
Sestra je odbojkašica, brat rukometni Kauboj, a on velika nada ST i HR košarke: Ivano Maraš potpisao za matični Split

Sestra je odbojkašica, brat rukometni Kauboj, a on velika nada ST i HR košarke: Ivano Maraš potpisao za matični Split

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split

Sportska obitelj

Priče ide ovako... Prije nekih desetak godina, mali Ivano još nije krenuo ni u školu, tata Ivica, dok je čekao rukometni trening, jadao se ispred dvorane SC Gripe.

- Ispilao me, samo košarka. Daj, neka ga prime. Znam da je još mali, ali daj nekako. Po cijele dane samo košarku gleda. Za rukomet ne želi ni čuti. Pronašli smo jednu staru trenerku na kojoj je pisalo KK Split, dali mu u ruke. Bila je tri broja veća, a Ivano je gledao u nju kao najveće božanstvo ne vjerujući da je "unutra". 

Desetak godina kasnije, a tek je proslavio 17. rođendan Ivano Maraš je, u pratnji roditelja Dijane i Ivice potpisao višegodišnji ugovor s KK Splitom. Potpisao je kao reprezentativac u mlađim kategorijama, kao jedan od najboljih izdanaka naše škole košarke, kao jedan od onih koje nazivamo "new generation", a predvodi je Lovre Runjić.

- Ovo je tek jedan korak prema ostvarenju mojih snova, igranja u seniorskom dresu KK Splita. Svjestan sam koliko rada me još čeka, ali radujem se svakom novom treningu, svakoj utakmici. Hvala klubu što vjeruje u mene, sve ću učiniti da uzvratim ovo veliko povjerenje - kazao nam je Ivano. 

Nastavio je Ivano sportski pohod obitelji Maraš, sestra Ana odbojkašica je u OK Brda, stariji brat Mateo rukometni je reprezentativac, oduševio je na nedavnom Euru, a "mali" Ivano sada ide velikim koracima naprijed. Sretno!