Hrvatska
Sesvete 'razbile' Omiša i osigurali plasman u Prvu ligu

Sesvete 'razbile' Omiša i osigurali plasman u Prvu ligu

Omiški turnir iznjedrio prvog prvoligaša!

Košarkaši Sesveta izborili su nastup u Prvoj muškoj ligi slijedeće sezone. U 4.kolu kvalifikacijskog turnira u Omišu momčad trenera Tomislava Vouka nadigrala je domaćina Omiš Čagalj Tours 90:65 i tako uoči posljednjeg kola i susreta s Belišćem (nedjelja, 12.30) potvrdila osvajanje prvog mjesta.

Dario Papak je tricom za 7:4 na startu najavio svoju veliku večer. Omišani su posljednju prednost (13:11) imali još u prvoj četvrtini. Papak je sa svojih 18 poena u drugoj četvrtini povukao Sesvećane do prednosti 36:29 na poluvremenu. Treću četvrtinu sjajno otvara Mislav Oršanić koji su Papka, Babića i Semrena odvodio Sesvete na +16 (49:33). Već tada je bilo jasno da će domaćini teško do preokreta. Iako su na šest minuta do kraja stigli na minus 10 (67:57) domaćini nisu uspijeli ugroziti pobjedu najbolje momčadi regije Centar jer su Papak i Antonio Mišić (trica) opet doveli Sesvete na +16.

Papak je sjajnu večer završio s 33 pona (trice 5/6, šut 10/15) uz 6 skokova i 4 asista. Mišić je dodao 12 (trice 4/5), a Ivan Radman. Kod Omiša Ivan Mimica je ubacio 19 poena uz skroman šut za tricu 3/13. Željko Jovićje dodao 16 uz 8 skokova, a Mateo Zonjić i Josip Matijević po 10.

”Osam godina sam trener u klubu i uvijek smo bolje igrali s nominalno jačim suparnicima. Rekao sam dečkima uoči utakmice da ih možemo dobiti 20 razlike. Kada znamo da je Dario Papak pola sata prije utakmice primio blokadu u leđa i da je bio u bolnici onda je jasno koliko je njegovo srce i srce ovih momaka koji su kao i ja vjerovali cijelu sezonu da možemo izboriti Prvu ligu. Sve naše najave i želje su se pokazale kao ispravne i ovo je veliki rezultat za mali klub koji tek 13 godina postoji i koji ima igrače koji ne igraju iz finanicijskih razloga.”..kazao nam je trener Vouk nakon susreta koji nije zaboravio pozdraviti i navijače koji prate Sesvete svih ovih godina.

Kastav je u drugom susretu dana uvjerljivo poražen od Podravca 94-72. Tko će biti drugi prvoligaš odlučit će u nedjelju od 15 sati Omiš i Podravac.