Hrvatska
Sezonu je započeo u Alkaru, a nastavlja je u Borovu

Sezonu je započeo u Alkaru, a nastavlja je u Borovu

Borovo se pojačalo pred nastavak sezone.

Iza košarkaša Borova polovica je sezone u Prvoj ligi, u kojoj su plasirani na devetoj poziciji uz omjer 3-8, ali i dvije pobjede u nizu protiv izravnih konkurenata za ostanak – Podravca i Pule. Kako bi ljubitelji košarke u Vukovaru i dalje uživali u prvoligaškim ekipama, uprava kluba je odlučila osnažiti ekipu na centarskim pozicijama, na kojima je bilo dosta problema u prvom dijelu sezone. 

Novi igrač Borova postao je Dino Radoš, 204 cm visok krilni-centar koji će svojim prvoligaškim iskustvom i igračkim kvalitetama osnažiti konkurenciju pod košem. Dino je prvi dio sezone odradio u premijerligašu Alkaru iz Sinja, a u Borovo dolazi kao slobodan igrač.

 „Došao sam na poziv trenera Gunjevića s kojim sam uspješno surađivao u Osijeku. Znam da su njegovi treninzi izuzetno kvalitetni te smo dogovorili suradnju do kraja sezone. Ekipa je mlada i kvalitetna, dosta njih znam od prije i nadam se ostanku u ligi bez većih poteškoća. Malo smo „tanki“ na visokim pozicijama, ali i ostatak lige ne odskače puno u tom pogledu i mislim da se možemo nositi sa svim ekipama u Prvoj ligi.“ – izjavio je Dino Radoš nakon potpisa ugovora. Priliku za predstaviti se domaćoj publici Dino ima već u subotu protiv vodeće, još uvijek neporažene, ekipe Gorice. „Gorica je favorit, ali ćemo dati sve od sebe da im što više otežamo posao. Ipak, imamo dvije pobjede u nizu te igramo pred domaćom publikom pa se nadamo dobroj utakmici i povoljnom rezultatu.“ – istaknuo je uoči subotnjeg susreta krilni igrač Borova Ljubomir Miljanić, koji je u dvije posljednje pobjede na prosjeku 17 koševa i 14 skokova. Susret 12. kola Borovo-Gorica igra se u subotu 3. veljače u SD „Borovo“ s početkom u 17 h.