Europa i Svijet
Hrvatska
Shurna počastio bivši klub sa 17 poena, novi poraz Cedevite

Shurna počastio bivši klub sa 17 poena, novi poraz Cedevite

Autor: KK Cedevita

Cedevita je bez četvorice igrača odigrala izjednačenu utakmicu, ali...

U 5. kolu H skupine Top 16 faze Eurokupa Cedevita je u gostima poražena od MoraBanc Andorre 87:81. Momčad Slavena Rimca u Andori je nastupila bez Marka Banića, Filipa Krušlina, Domagoja Bošnjaka i Karla Žganeca (bio u sastavu, ali nije ulazio u igru), a u igri je bila praktički do samog kraja.

U prvom poluvremenu Justin Cobbs i Toni Katić ubacili su po 12, a Jacob Pullen upisao je 10 poena i Cedevita je na veliki odmor otišla s vodstvom 46:40. Uoči posljednjih 10 minuta sve je bilo otvoreno. Rezultat je bio 64:64, a onda su domaćini preko Davida Walkera i Reggieja Upshawa četvrtu četvrtinu otvorili serijom 7-0 i poveli 71:64.

Nakon toga Cedevita više nije uspjela prijeći u vodstvo, iako je na 2:34 min. do kraja poslije koša i dodatnog slobodnog bacanja Cobbsa bila na samo -2.

U dresu Cedevite Cobbs je upisao 19 poena i šest asistencija, Pullen je ubilježio 16 poena, Elgin Cook je utakmicu završio s 15 poena i četiri skoka, Katić s 12 poena i četiri skoka, a Andrija Stipanović s 10 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Na strani MoraBanc Andorre Dylan Ennis upisao je 17 poena, šest skokova i tri asistencije, a bivši igrač Cedevite John Shurna ubilježio je 17 poena i pet skokova.