Europa i Svijet
Regija
Shved i Himki nakon velike borbe srušili Crvenu zvezdu

Shved i Himki nakon velike borbe srušili Crvenu zvezdu

U utakmici 3. kola Eurolige Himki je dočekao Crvenu Zvezdu mts.

U utakmici 3. kola Eurolige Himki je dočekao Crvenu Zvezdu mts. Silovito je krenula Zvezda i poslije samo minutu i pol igre povela 7:0. Uzvratio je Himki serijom 11:2 i prešao u vodstvo 11:9 ali samo za kratko jer gosti prave seriju 8:1 i dolaze na 17:12 nakon čega kreće serija trica na obje strane.

U tom obračunu uspješniji su regionalni prvaci koji prvi dio igre završavaju vodstvom od 8 poena (28:20).

Posebno se istakao Feldeine s 3 trice i 12 poena ukupno.

Prvi dio druge četvrtine također su obilježile serije poena. Nakon početnih 5:0 domaćih Alimpijević traži odmor te Crvena zvezda uzvraća istom mjerom i vraća se na +8.

Uslijedio je novi udar domaćina koji tricom Jenkinsa izjednačuju na 35-25.

Zvezda u tim trenucima promašuje tri slobodna bacanja zaredom. Naime poslije faula nad Bjelicom trener domaćih dobiva tehničku što Beograđani nisu znali kapitalizirati.

Ipak, nakon promašaja domaćih, Rochestie prekida post još jednom, šestom po redu Zvezdinom tricom ali poslije samo par sekundi istom mjerom uzvraća Jenkins pa su ekipe ponovo u egalu.

U tom se ritmu nastavilo do kraja poluvremena koje poenima sa slobodnih bacanja zaključuje, na ovoj utakmici dobri Radičević, i tako svojoj momčadi donosi minimalno vodstvo 44:43.

Himki je u nastavak utakmice ušao silovito te je nakon samo pet minuta napravio seriju 17-4 za velikih 12 poena viška (60:48). U posljednju četvrtinu ušlo se sa 9 poena viška na strani ruskog doprvaka.

Zanimljivo je kako je Crvena zvezda u 2. i 3. četvrtini zajedno postigla manje koševa nego u prvoj dok je obrana zadržala sličan intenzitet.

Odlično su Beograđani krenuli u završnih 10 minuta te se serijom 4:0 približili na samo 5 poena zaostatka. Uslijedio je sporni trenutak u kojem suci nakon gledanja snimka dosuđuju nesportsku Jovanoviću. Iz sljedeće akcije Himki zabija četiri poena, potom još dva za 72-61. Zvezda se na dvije minute prije kraja približila na četiri poena, a pri tom rezultatu Laziću je dosuđena osobna na Andersonu pri šutu za tri poena nakon čega je riješeno pitanje pobjednika.

Bez problema je Himki do kraja držao prednost i došao do svog trećeg trijumfa u EL dok je Zvezda upisala svoj drugi poraz.

Najzaslužniji za pobjedu bili su Shved s 18 poena i 9 asistencija te Anderson s 22 poena i 5 skokova, dok su u poraženom sastavu najbolji bili Bjelica s 15 poena i Lessort s 12 poena i 8 skokova.Himki u četvrtak gostuje kod Olympiacosa, a Zvezda dočekuje Maccabi hrvatskog stratega Nevena Spahije.

Khimki : Crvena Zvezda mts 85:78 (20:28, 23:16, 21:11, 21:23)