Hrvatska
Ši-Ši-Šibenka... Šesta u nizu, pao je i žilavi Bosco

Ši-Ši-Šibenka... Šesta u nizu, pao je i žilavi Bosco

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Milan Balaban/GKK Šibenka

Dinamo, Gorica, Zabok, Alkar, Furnir i sada Bosco. To je niz momčadi Damira Milačića

Dinamo, Gorica, Zabok, Alkar, Furnir i sada Bosco. Zagrepčani su, naime, postali šesta ovosezonska žrtva Šibenke, koja i dalje ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, i po tome je jedinstvena u Premijer ligi. Narančasti su na Baldekinu protiv žilavih gostiju slavili sa 81:74 i tako puni samopouzdanja dočekuju najteži izazov do sada u prvenstvu, gostovanje kod Cibone, piše Šibenski portal

Šibenka je uraganski otvorila susret. Povela je 10:0, ali se Bosco posložio i vratio egal (17:17). U drugu dionicu ušlo se rezultatom 24:20, a nakon pet minuta igre u njoj gosti su preokrenuli i poveli s nemalih sedam poena razlike (31:38). Ali, završnica prvog poluvremena pripala je Milačićevom sastavu, pa su u drugi dio utakmice ušlo s istom prednošću Šibenke kao i nakon prve četvrtine (44:40). Nakon polovice igre u trećoj četvrtini narančasti su otišli na najvećih +12 (58:46), ali se Bosco nije predavao. Dvije i pol minute prije kraja bili su tu, u igri, na samo četiri poena zaostataka (73:69), ali tada je mladi Klarin stavio tricu i šibenskim brod zaplovio je prema mirnoj luci.

Jambrović je bio najefikasniji u domaćim redovima (u kojima nije bilo Pleadina) sa 20 ubačenih poena, Paić je zabio 18, Gulin 15, a Klarin 11. Kod gostiju Katura je ubacio 18, Babić 15.