Hrvatska
Šibenčani 'isprašili' Analitičare, tri Antonija i Petar utišali Kaštelane

Šibenčani 'isprašili' Analitičare, tri Antonija i Petar utišali Kaštelane

Autor: Branko Tabak

Veliki dan za Ivana Perinčića.

Košarkaši Šibenika su na svom Baldekinu pobijedili momčad Hermes Analitice 93-63. Nakon izjednačene prve četvrtine Šibenčani u drugoj rješavaju pitanje pobjednika. Taj su dio igre domaćini dobili 27-8.

Nakon ovog poraza Hermes je ostao u opasnoj zoni dok su se Šibenčani stabilizirali na poziciji broj 4. Najefikasniji u redovima šibenske momčadi bio je Krešimir Radovčić sa 16 poena i 4 skoka. Po tri poena manje postigli su Tomislav Gabrić (7 skokova) i Toni Nakić (5 asistencija).

Kod gostiju istaknuo se Ivan Svoboda koji je postigao 26 poena, a zajedno s Ivanom Perićem (15) gotovo dvije trećine poena Hermesa.

Zabok je na gostovanju bio bolji od KK Ribola Kaštela (63-82). Domaćini su parirali tek jednu četvrtinu nakon čega kreće pobjednički ples momčadi Ivana Perinčića kojem je ova subota bila posebno svečana. Jutros je u ruku primio diplomu Kineziološkog fakulteta u Zgrebu.

Antonio Črnjević (13 poena, 5 skokova, 3 asistencija, 2 osvojene lopte), Antonio Vlaić (13 poena, 6 skokova, 3 asistencije), Petrar Marić (11 poena, 6 asistencija, 5 skokova) i Antonio Jordano (10 poena, 4 asistencije, 3 osvojene lopte) najzaslužniji su za pobjedu Zabočana. U redovima Kaštela istaknuo se Ivan Rašetina s 24 poena.

Ovim porazom Ribola je izgubila značajan korak u borbi za ostanak, a Zabok potvrdio da mu je mjesto u doigravanju.