Hrvatska
Šibenčani predvodili U-20 reprezentaciju do nove pobjede

Šibenčani predvodili U-20 reprezentaciju do nove pobjede

Autor: Paulo Sarić

Nakon tijesnog slavlja u Dubrovniku, Hrvatska je bez problema svladala Sloveniju u Daruvaru.

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija U-20 sinoć je u Daruvaru uvjerljivo svladala vršnjake iz Slovenije rezultatom 81-53.  U vrlo jednostranom susretu susjedi nisu imali šanse te su upisali svoj sedmi poraz u isto toliko pripremnih utakmica. Momci Damira Rajkovića izvrsnom su obranom otvorili susret te u prvih deset minuta primili samo pet poena, pa je dvocifrena prednost na kraju prve četvrtine bila logična. Slovenci su se u nastavku ponešto konsolidirali i sredinom druge dionice napravili seriju 0-7 i s minus 16 se vratili na jednoznamenkasti zaostatak. Na koncu su i dobili taj period igre s pola koša, pa se na poluvrijeme otišlo s 12 koševa prednosti za Hrvatsku.

U nastavak smo gledali presliku prve četvrtine. Izabranici Damira Rajkovića ponovno podižu agresivnost i primaju tek devet poena u trećoj dionici čime gase i najmanje nade mladih Slovenaca u preokret. Ubrzo odlaze na plus 20 i rutinski privode susret kraju. Priliku su dobili svi igrači, osim mladoga Josipa Barnjaka, a da su se i oni koji manje igraju dobro snašli svjedoči podatak da je prednost rasla iz minute minutu te da je najveći 28 koševa razlike postavljeno upravo u zadnjoj minuti.

Hrvatsku su predvodili Šibenčani Pavao Paić sa 16 i kapetan Roko Badžim s 11 poena, pri čemu je prvi uhvatio i šest skokova. Bolji od ostalih u redovima susjeda bio je Nejc Barič s 21 košem, dok je Urban Durnik koji je Hrvatima pravio najviše problema u Dubrovniku prije dva tjedna dodao 15. Hrvatska je reprezentacija tako i drugi puta na pripremama svladala Slovence koji će, prema svemu sudeći, morati dobro uprijeti da zadrže status u A diviziji koja se za desetak dana igra na Kreti.

- Zadovoljni smo reakcijom igrača. Nekima sam dao veću minutažu, a oni su to odlično vratili. Kontrolirali smo igru cijelu utakmicu – kazao je u kratkoj izjavi za službene stranice HKS-a izbornik Damir Rajković.

Uzvratni susret na rasporedu je danas, s početkom u 19 sati.