Hrvatska
Šibenčani se ne boje Vrijednosnica, ali ih respektiraju; Širko: Sami krojimo svoju sudbinu

Šibenčani se ne boje Vrijednosnica, ali ih respektiraju; Širko: Sami krojimo svoju sudbinu

Autor: Saša Ćirić

Očekujemo neizvjesnu utakmicu.

Još jedan dvoboj sredine ljestvice je pred Šibenčanima. Nakon poraza od Alkara u Sinju, na Baldekin dolaze raspoloženi Osječani. 

Trener Šibenke Dženan Rahimić respektira protivnika, ali svakako vidi priliku za pobjedu svoje momčadi.

Dolaze u dobrom ritmu, imaju tri uzastopne pobjede protiv klubova koji su također tu negdje po sredini tablice. Mislim da će doći rasterećeni jer su osigurali opstanak odvajanjem na tri pobjede viška u odnosu na Dubravu, očekujem da će biti opušteni napadački jer su u tom dijelu jako potentni. Igraju s malo igrača, što znači da nisu opterećeni, igraju slobodno. Mislim da će biti teško, ali uz našu malo bolju obranu no što je bila ona koju smo prezentirali u utakmici protiv Alkara, imamo se pravo nadati povoljnom rezultatu.

Odakle prijeti najveća opasnost? Uz bivšeg Narančastog Paića, tu je i sjajni Robert Kujundžić, branič Lisica...

Kako rekoh, imaju malu rotaciju, ta petorka praktički igra po četrdeset minuta u prosjeku zajedno. Svi su opasni, svi znaju igrati napadački i kvalitetni su ispod koša. Vani imaju Lisicu koji to dobro vodi... Vjerojatno će biti teško, ali mislim da možemo dobiti.

Na suprotnoj klupi naći će se iskusni lisac Stipe Šarlija s kojim je Rahimić vodio mnoge bitke pod košem u igračkim danima.

Stipe je došao u Osijek u nezgodnom trenutku, trebalo je malo duže da pohvata konce, ali evo, igraju dobro, u pozitivnom su ritmu sad i očekujem dobru utakmicu.

Zdravstveno stanje u šibenskoj momčadi je napokon stabilno.

Standardno, osim Andabake, mislim da će svi biti spremni za utakmicu. Ima nešto načetih, ali to će se riješiti.

Svoj osvrt na sutrašnju utakmicu dao je i najbolji igrač Šibenke, Henrik Širko. Vodeći u MVP poretku ističe nemalu ulogu cijele momčadi u tom laskavom individualnom postignuću.

Svakako godi ta prva pozicija, ali mi je u tome puno pomogla momčad, kao i vrijedno treniranje te fokus.

Osijek, kako je istaknuo trener Rahimić, igra s malim brojem igrača. Širko stavlja naglasak na neke druge aspekte dvoboja.

U dvije utakmice imamo polovičan uspjeh s njima, jedna pobjeda i jedan poraz. Smatram da smo u obje utakmice bili bolji, u Osijeku smo imali šut za pobjedu ali nismo to iskoristili. Promijenili su puno igrača i trenera u međuvremenu. Ove tri pobjede koje su ostvarili u nizu su ipak protiv suparnika koji su slabiji od njih, osobno smatram da se ne radi o nekom fenomenalnom uspjehu. Mi svoj cilj imamo, ali ako ne pobijedimo sutra, to neće biti nikakva tragedija. Imamo svoju sudbinu u svojim rukama, ući ćemo opušteno, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Za kraj je dodao kako vjeruje u svoje suigrače, struku i trenera, te je uvjeren da će se pokazati u boljem svjetlu nego u susretu protiv Alkara, što bi trebalo rezultirati pobjedom.

Utakmica Šibenke i Vrijednosnica igra se sutra s početkom u 17:00.